Emil Boc: „Excelenta colaborare politică trebuie să fie fructificată şi în plan economic”

Forumul de afaceri româno – chinez a fost dechis,luni, la Centrul pentru Promovarea Afacerilor din China din Bejing, în prezenţa primului ministru al României, Emil Boc, al miniştrilor români ai Economiei, Afacerilor Externe, Transporturilor şi a peste 200 de participanţi, oameni de afaceri chinezi şi români.
Forumul a fost deschis de preşedintele Centrului pentru Promovarea Afacerilor din China, Wan Jifei, care a salutat prezenţa oficialilor şi oamenilor de afaceri români la Beijing, urând sucecs relaţiilor economice dintre cele două ţări.
În mesajul său, premierul Emil Boc a prezentat participanţilor chinezi motivele pentru care România este un spaţiu de oportunitate economică, arătând că agricultura, turismul, domeniul energetic şi transporturile prezintă avataje competitive. „Agricultura României are capacitate de a produce hrană pentru 80 de milioane de oameni. Este unul dintre canelele extrem de eficace de colaborare, nefructificate nici de români nici de investitorii străini”, a spus Emil Boc.
Trecând în revistă proiectele de anvergură cu care delegaţia României a venit să atragă investitorii chinezi: centura de Sud şi cea de Nord a Bucureştiului, autostrada Sibiu – Piteşti, parte a Coridorului IV Paneuropean, autostrada Ploieşti – Buzău – Focşani, autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, premierul român a subliniat „excelenta colaborare politică dintre China şi România, colaborare care trebuie să fie fructificată şi în plan economic”.
Textul integral pe RADIO CHINA INTERNAŢIONAL

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, România, România - R. Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.