INTERVIU – Emil Boc: „Am descoperit o Chină care răspunde provocărilor acestui secol al globalizării”

„Am mai fost în China în 2006, într-un context privat, nu într-un contex oficial, pot să vă spun, însă, că am găsit, acum, o China schimbată în bine din toate punctele de vedere. În primul rând din punct de vedere economic am văzut o ascensiune foarte serioasă, practic chiar mi-a fost greu să recunosc unele părţi din Beijing, pentru că s-au schimbat extrem de mult, în ultimii cinci ani, de când am fost în China, s-au schimbat enorm de multe lucruri de atunci, am găsit o Chină pragmatică, modernă, o Chină în care se vede că accentul se pune pe investiţii şi pe locuri de muncă, o Chină care răspunde provocărilor acestui secol al globalizării, am întâlnit aceeaşi prietenie, aceeaşi căldură specifică poporului chinez prieten şi m-am bucurat să fiu din nou aici, simţindu-mă la fel ca acasă”, a declarat premierul României, Emil Boc, într-un interviu acordat echipei Radio China Internaţional.
Interviul integral pe RADIO CHINA INTERNAŢIONAL

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la INTERVIU – Emil Boc: „Am descoperit o Chină care răspunde provocărilor acestui secol al globalizării”

  1. Pingback: EUROTEMPO » Blog Archive » INTERVIU – Emil Boc: “Am descoperit o Chină care răspunde provocărilor acestui secol al globalizării”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.