Concursul internaţional de competenţe lingvistice „Podul chinezesc” în România

Lansată în anul 2008 de către Office of Chinese Language Council International (HANBAN), competiţia se adresează elevilor de gimnaziu din toată lumea, testându-le competenţele lingvistice dobândite în studiul limbii chineze, informează EUROTEMPO.
Ajuns la cea de-a cincea ediţie, concursul a reunit anul acesta, în premieră, şi câteva zeci de participanţi români. În urma selecţiilor efectuate, în faza finală s-au calificat treisprezece elevi, de la licee din Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Deva şi Sibiu. Concursul pe România s-a încheiat la Deva, sâmbătă 5 mai 2012, unde, în incinta Bibliotecii Judeţene Ovid Densuşianu, elevii români au fost testaţi de un juriu chinez, format din reprezentantul Ministerului Învăţământului din Republica Populară Chineză în România, Bian Zhengdong, directoarea Institutului Confucius din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Feng Shaozhong, directorul Institutului Confucius din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, Song Shaofeng, directorul Institutului Confucius din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, Yang Zhaoyu, şi profesorii Wang Xiaoqiang, de la Clasa Confucius din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, şi Yan Zhimin, din cadrul liceului Gheoghe Lazăr din Bucureşti. Cele trei probe ale concursului, susţinute în limba chineză, au constat într-un discurs de maxim trei minute, răspunsul la cinci întrebări şi una la alegere, relevantă pentru cunoaşterea culturii chineze (dans, muzică, cântec, caligrafie, tai chi, decupaje din hârtie).
Câştigătoare a fost desemnată Doris Opriţoiu, elevă a liceului Constantin Noica din Sibiu, cea care va reprezenta România la concursul final de la Beijing. Extrem de emoţionată şi cu lacrimi în ochi, ea a declarat că întotdeauna a fost a fost atrasă de China, dorindu-şi să urmeze o carieră legată de studiile de limbă chineză pe care le face. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.