39 de ani alături de cei buni şi dragi!

Socotind după ora de acasă, peste câteva ore (fix la 18.30) voi trece pragul celor 39 de ani alături de cei buni şi dragi care, de o viaţă sau de mai puţină vreme, mă suportă atât şi aşa cum sunt. Aseară, într-un colţ vestic de Beijing, a fost o petrecere dementă, un babilon cu aproape 80 de oameni de pe toate paralelele şi meridianele, cu mâncare asemenea şi cu mult dans întreţinut de prietenii brazilieni care sunt născuţi pentru asta şi pentru fotbal.
39 de ani în care sunt conştient că nu am făcut mare lucru, 39 de ani în care am avut enorm de mult noroc, mai ales de oameni buni, care m-au tolerat şi lăsat să fiu nebunul care pe cei mai mulţi îi face să rămână la distanţă. Asta e bine. Pentru mine. Am parte de liniştea de care am vorbit şi vorbesc tuturor. Pentru ce să ne limităm spaţiul vital dacă putem să nu ne deranjăm? Dar … Azi, este ziua mea! Şi dacă aş putea, toturor celor care aţi trecut prin viaţa mea, buni sau mai puţin speciali, actuali sau deja istorie, v-aş oferi un pahar de şampanie, v-aş mulţumi pentru tot ce am învăţat de la fiecare, dar mai ales v-aş privi în ochi şi v-aş întreba: ce mai faceţi, cum vă mai este sufletul? Şi v-aş mai spune că sunt bine, că mă trezesc mereu visând la o prinţesă frumoasă, cu un plăcut accent venit din amintirile din copilărie, la care sper să ajung cândva şi să nu mai plec.
La mulţi ani! frumoşi, dar mai ales de poveste, tuturor!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la 39 de ani alături de cei buni şi dragi!

  1. Alex spune:

    La multi ani, Dane !
    Sa fii fericit !

  2. florentin sorescu spune:

    La mulți ani, și românești, și chinezești. De toate culorile, numai să fie!

  3. La multi ani!Sa ai parte de multa sanatate,noroc,fericire,dragoste,implinire,bunastate,succese,oameni buni si frumosi(la suflet),intelegere,toleranta,optimism si o printesa frumoasa!

  4. LA MULTI ANISORI DE POVESTE, DAN TOMOZEI!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.