AFASE: Nimeni nu ar beneficia dintr-un acord UE-China

Sursa: BURSA.RO
Comisia Europeană a anunţat recent că s-a ajuns la un acord referitor la litigiul comercial privind panourile solare importate din China, însă, deşi nu a fost comunicat niciun detaliu cu privire la termenii acordului, Alianţa pentru Energie Solară Accesibilă (AFASE) insistă ca factorii de decizie să se abţină de la orice acord cu privire la creşterea preţurilor, deoarece acest lucru ar conduce la o soluţie nesustenabilă pentru instalatorii din industria fotovoltaică europeană şi dezvoltatorii de proiecte, potrivit unui comunicat primit la redacţie.
De la introducerea de taxe provizorii de către UE la 5 iunie, cererea a scăzut drastic, ceea ce a condus la insolvenţa unor companii europene importante, cum ar fi Gehrlicher Solar AG, se mai arată în documentul citat.
Thorsten Preugschas, CEO al Soventix GmbH şi preşedintele AFASE a declarat: „Creşterea preţului ar accelera ceea ce am văzut în ultimele luni, reducerea unui număr semnificativ de locuri de muncă de-a lungul lanţului valoric fotovoltaic. În cazul în care preţul minim convenit între UE şi China va fi prea mare, ar trebui să concediem personalul din UE şi să încercăm să oferim expertiza nostră în acest domeniu, în afara Europei, unde cererea de energie solară este în plină expansiune. Cu toate acestea, vom lucra apoi cu instalatori locali, în detrimentul a mii de instalatori din UE, care vor fi lăsaţi fără proiecte solare”. (…)

REFERINŢE >>>
Comisarul De Gucht: „Am găsit o soluţie amiabilă în cazul panourilor solare UE – China, care va duce la un nou echilibru pe piaţă, la preţuri sustenabile”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, Europa, Europa - Asia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.