Roşia Montană este România, de la daci şi până în viitorul nostru pe care unii îl vor distrus!

Salvati Rosia MontanaAurul de la Roşia Montană este una dintre ultimele redute ale bogăţiei pe care România le mai deţine, după 23 de ani de democraţie. O ultimă resursă care include în lanţul trofic, pe lângă locurile de muncă şi stabilitatea economică naţională, DEMINITATEA! O caracteristică absentă din construcţia guvernanţilor României, votaţi pentru a ţine cont de voinţa electoratului.
Roşia Montană, alături de Raed Arafat, a fost una dintre pietrele de moară atârnate de gâtul preşedintelui Traian Băsescu şi guvernărilor Boc – Ungureanu, o piatră care va atârna în decizia electorală din alegeri europarlamentare, dar mai ales prezidenţiale de anul viitor, în care USL se va confrunta, pentru prima dată, cu realitatea electorală.
Roşia Montană este o lecţie despre ce dorim să fim, dar mai ales despre ce suntem condamnaţi de lideri să ajungem. O lecţie pe care numai cei din ţară o pot schimba, ieşind în stradă, cerând audienţe şi explicaţii parlamentarilor, mergând în faţa guvernanţilor de la toate nivelurile administrative pentru a cere socoteală: pentru ce România îşi înstrăinează întreaga avuţie?
Roşia Montană, alături de resursele petroliere, carbonifere, agricultură etc., este o demonstraţie a jafului pe care occidentul îl aplică în România cu încuviinţarea guvernelor de după 1990. Politicienii români nu par să înţeleagă că fiind supuşi celor din exterior pierd iremediabil susţinerea internă, a propriului electorat, pentru ca ulterior să fie ejectat de „partenerul” extern pentru un altul mai supus.
Roşia Montană poate să fie ora de trezire a românilor din întreaga lume, dar mai ales a celor de acasă care pot cere Guvernului României, prin orice mijloace, să explice cu ce este mai dator străinilor şi nu românilor?
Roşia Montană trebuie să fie fitilul care să detoneze dezinteresul faţă de propria ţară, zdrobită de cei care au făcut din România un spaţiu al ilegalităţilor, prostiei şi ruşinii de a fi român.
Roşia Montană poate să fie prima groapă de gunoi în care să fie aruncaţi toţi cei care otrăvesc prezentul şi viitorul României, oricine şi de oriunde ar fi ei. Pentru că Roşia Montantă este România, de la Daci şi până în viitorul nostru pe care unii îl vor distrus iremediabil!

REFERINŢE >>>
Punctul de vedere al Academiei Române cu privire la exploatarea de la Roşia Montană
COMENTARIU | Manual de tradăre profesională în presa liberă
Roşia Montană, un loc la marginea prăpastiei
Salvaţi Roşia Montana cu Dragoş Bucur
Salvaţi Roşia Montana cu Maia Morgenstern

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Roşia Montană este România, de la daci şi până în viitorul nostru pe care unii îl vor distrus!

  1. Boicea Radu spune:

    Romani au macelarit si aproape au desfintat Dacia, asa vor face si capitalisti daca nu vrem sa negociem cum vrea muschi burghezilor

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.