XINHUA – Premierul român cere liderilor de partide să susțină comisarul european al țării

XINHUA – Premierul roman cere liderilor de partide sa sustina comisarul europeanPremierul român, Victor Ponta, a cerut, joi, liderilor principalelor partide să lase deoparte disputele politice interne și să îl susțină pe noul comisar european pentru Politica Regională, Corina Crețu, din România, transmite agenția oficială de presă chineză XINHUA.
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a anunțat, miercuri, echipa de noi comisari pentru perioada 2014 – 2019, în cadrul unei conferințe de presă, la Bruxelles. Social-democrata Corina Crețu a fost numită în funcția de Comisar european pentru Politică Regională.
Prim-ministrul Ponta a trimis o scrisoare șefilor Partidului Național Liberal, Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate a Maghiarilor din România și Partidul Mișcarea Populară, în calitatea lor de „membri ai Partidului Popular European și, de asemenea, ca lideri de partide, cu reprezentanți în Parlamentul European și Parlamentul României”.
Ponta a cerut liderilor de partid, parlamentarilor și euro-deputaților „să sprijine candidatul țării noastre pentru acest portofoliu important, atât în dezbaterile din Parlamentul din România, cât și în dezbaterile Parlamentului European”.
Potrivit acestuia, portofoliul Politicii Regionale „este unul de mare importanță și responsabilitate”, iar atribuirea acestuia Corinei Crețu „reprezintă un succes pentru România și un semn al importanței care ni se dă în Uniunea Europeană”.
Ponta a exprimat speranța că liderii partidelor vor „da un răspuns pozitiv acestui apel”, subliniind că „avem acum ocazia de a demonstra românilor că actuala clasă politică are capacitatea de a acționa într-un mod unit, în direcția corectă, pe problemele care sunt importante pentru țară”.
Corina Creţu, 47 de ani, a fost vice-preşedinte al Parlamentului European, reprezentând Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor, al doilea cel mai mare grup după numărul de deputaţi europeni.
Dacian Cioloș din România deține postul de Comisar pentru Agricultură, în cadrul actualei Comisii.

REFERINȚE >>>
XINHUA – Creţu din România: Gata să înceapă rolul de Comisar European

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, Europa, România, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.