Dragnea: China este un partener privilegiat pentru România

Liviu DragneaSursa: AGERPERS.RO
China este un partener privilegiat pentru România, a declarat, joi, viceprim-ministrul Liviu Dragnea (foto), ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul întrevederii oficiale pe care avut-o, la Palatul Victoria, cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli.
El a subliniat că guvernele celor două țări au făcut, în ultima perioadă, „pași importanți pentru transpunerea în plan economic a angajamentelor luate la nivel politic”.
„Legăturile dintre România și R.P.Chineză sunt legături vechi, au un caracter special. Este un parteneriat între prieteni, indiferent de schimbările politice care au avut loc de-a lungul timpului. China este un partener privilegiat pentru România. După vizita pe care am efectuat-o, în martie, la Beijing, am constatat cu plăcere intensificarea dialogului politic între cele două părți. Apreciem, în mod deosebit, primirea călduroasă care ne-a fost rezervată la Beijing, la începutul lunii septembrie, și nivelul de excepție al convorbirilor pe care le-am avut. Partea română acționează intens pentru ca rezultatele acestor contacte să contribuie la progrese reale pentru punerea în aplicare a consensului celor doi premieri. De ambele părți s-au făcut pași importanți pentru transpunerea în plan economic a angajamentelor luate la nivel politic și a le transforma în proiecte concrete care vor contribui la dezvoltarea țării și la crearea de locuri de muncă”, a declarat Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea - Zhang GaoliVicepremierul chinez a afirmat, la rândul său, că este bucuros să se afle în vizită în România și a reamintit că, în cadrul întâlnirii avute cu viceprim-ministrul român în martie, la Beijing, între cei doi a avut loc o discuție plăcută și fructuoasă.
„Dumneavoastră ați condus, în special, instituțiile care se ocupă de relațiile dintre cele două țări și dumneavoastră ați adus o contribuție foarte importantă pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, fapt pentru care dau o înaltă apreciere. (…) Și pentru astăzi sunt dispus să facem schimb de opinii pe problemele de care sunt interesate cele două părți””, a adăugat Zhang Gaoli.
Vicepremierul chinez a amintit și întâlnirea avută, în această săptămână, cu premierul Victor Ponta, la New York, în contextul Adunării Generale a ONU.
La întrevederea în plenul celor două delegații, din partea română au participat la discuții și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, și ministrul delegat pentru Învățământ Superior și Cercetare, Mihnea Costoiu.

REFERINȚE >>>
Ambasadorul Huo Yuzhen: Vizita vice-premierului chinez în România va consolida relațiile dintre cele două țări
Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu viceprim-ministrul chinez Zhang Gaoli

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.