ALEGERI 2014 – Românul, în căutarea propriei revoluții

Protest MAE, Bucuresti noiembrie 2014Mai sunt două săptămâni și parcă zbaterea interesată a candidaților nu-și mai găsește odihnă în neliniștea și alegătorilor, cu precădere în mintea celor convinși că votul lor este cel mai important. (Foto: presalibera.net)

Manipularea funcționează perfect, câtă vreme nici măcar filozofii analizelor și sondajelor nu se mai ghidează după informații reale, prezentate la rece, detașat. Vinovații sunt peste tot, importantă este isteria, terenul perfect pentru a mai demoniza odată în plus România cu tot ce are ea, bun sau rău. De asta vor profita din plin „profesorii” democrațiilor străine și „asistenții” din interiorul României.

Constat că mulți dintre români sunt nebuni. Partizanatul indecent al susținătorilor dispuși să urle în miez de noapte sau pe rețelele de socializare cum că viața lor se prăbușește în infern, denotă grave probleme de regăsire. Totul este la cald, în direct, LIVE, altfel nu se poate. La fel și ideile, judecățile și prejudecățile. Apoi, nimeni nu mai este dispus să accepte că a fost în eroare, că realitatea, de fapt, este total invers. Adevărul nu mai contează, la fel cum actul de justiție păstrează numai aparența de justiție.

Cu un popor isteric, cu elite isterice, cu oameni incapabili să realizeze că democrația este pe voturi, dar mai ales că nu este un sistem perfect, România nu se va face bine nici cu Iohannis, nici cu Ponta, nici chiar cu Dumnezeu în fruntea statului. Pentru că pur și simplu din logica românului a dispărut nevoia de argument și decență.

De asta spun că, deși sistemul devine tot mai toxic, românul continuă să inspire profund democratic, convins că adevărul și regula nu mai sunt o chestiune de principiu. Pentru asta românul se află în permanentă căutare a propriei revoluții, în care să își „impună” propriul sistem democratic, original, tradițional, de acasă, vechi de 25 de ani. Credința lui este una: el este cel mai important. Cu vot cu tot, fără modestie.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2014, Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.