Medicul român Bucur Clejan comemorat la Shanghai

In memoriam dr David Clejan 1 Asociația de Prietenie China – România a organizat, vineri, la Shanghai, un Simpozion de comemorare a soţilor Clejan cu prilejul împlinirii a 110 ani de la naşterea medicului Bucur Clejan, singurul român prețuit și păstrat în memoria chinezilor prin ridicarea unui monument pe teritoriul Chinei. Sursa: Radio China Internațional

Vicepreşedintele Asociaiei Poporului Chinez de Prietenie Cu Străinătatea (APCPS), Li Jianping, a declarat că „medicul Bucur Clejan a fost un prieten al poporului chinez, cu care a împărtăşit atât bucuriile, cât şi tristeţile. Căsătoria sa cu doamna Nelly Clejan reprezintă un simbol al prieteniei tradiţionale chino-române. La împlinirea a 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre China şi România şi în momentul când vom marca, anul viitor, 70 de ani de la victoria războiului antifascist mondial şi victoria războiului poporului chinez de rezistenţă împotriva agresiunii japoneze, organizăm acest simpozion în memoria soţilor Clejan, cu scopul de a promova faptele şi contribuţiile lor merituoase, pentru ca tot mai mulţi oameni, în special tineri, să-i cunoască şi să-i păstreze în memorie”.In memoriam dr David Clejan 2 La evenimentul comemorativ au fost prezenți vicepreşedintele Asociaţiei de Prietenie China-România, Luo Dongquan, Consulul General al României la Shanghai, Florin Tacu, reprezentanţi ai Asociaţiei Municipale Shanghai de Prietenie cu Străinătatea, ai Crucii Roşii din Shanghai, rude şi prieteni ai doamnei Nelly Clejan.
Textul integral AICI

REFERINȚE >>>
O poveste a prieteniei chino-române a plecat spre Eternitate
Doamna Zhao Jingpu a încetat din viaţă
Întâlnire emoţionantă cu doamna Zhao Jingpu
Marea victorie a poporului chinez
Medicii români David Iancu și Bucur Clejan

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Comemorare 1945-2015, De departe ... România, Din presa chineză, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.