„Comorile României” prezentate publicului din China

PSX_20160128_164858Expoziţia “Comorile României” a fost inaugurată, azi, la Muzeul Naţional al Chinei aflat în Piaţa Tian Anmen din Beijing, publicul chinez având posibilitatea să admire cele 445 de exponate care conturează bogăţia şi varietatea patrimoniului românesc, originalitatea şi diversitatea moştenirii culturale a românilor. Vernisajul expoziției a avut loc în cadrul unui recital de nai prezentat de maestrul Nicolae Voiculeț care a oferit gazdelor un drapel tricolor, moment care, odată în plus, a întregit evenimentul românesc de o excepțională valoare.

PSX_20160128_164310Timp de mai bine de trei luni, România prezintă în cadrul celui mai important muzeul din China obiecte de patrimoniu care acoperă aproape treizeci de milenii de evoluţie umană şi civilizaţie în spaţiul românesc – din paleoliticul superior şi până la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi începutul secolului al XIX-lea. De asemenea, în expoziţie sunt prezente obiecte de patrimoniu care reflectă atât bogăţia culturală a tuturor regiunilor istorice româneşti, cât şi moştenirea culturală a minorităţilor etnice. C Comorile Romaniei la Beijing 28 ianuarie 2016Organizată de Ministerul Culturii din România, Administraţia Moştenirilor Culturale din China şi Muzeul Naţional al Chinei, evenimentul reuneşte creaţii excepţionale ale marilor civilizaţii neolitice, din epoca bronzului şi fierului, geto-dacice şi romane, precum şi obiecte din perioada medievală şi pre-modernă, multe dintre ele unice nu doar în România, ci şi în lume. E Comorile Romaniei la Beijing 28 ianuarie 2016Este aşteptat ca expoziţia-eveniment „Comorile României” să se bucure de succesul pe care-l merită şi să reprezinte un moment de referinţă în istoria dinamică a colaborărilor culturale româno-chineze. De asemenea, este o bună ocazie prin care poporul chinez să cunoască şi să înţeleagă mai bine uriaşa şi originala zestre culturală a românilor, contribuind la întărirea prieteniei tradiţionale care uneşte cele două popoare. H Comorile Romaniei la Beijing 28 ianuarie 2016Ideea prezentării la Beijing a unei ample expoziţii reunind unele dintre cele mai importante mărturii ale civilizaţiilor care s-au succedat în spaţiul geografic românesc, din Preistorie şi până la sfârşitul secolului al XVIII-lea, s-a născut încă în toamna anului 2012, odată cu semnarea Memorandumului dintre Art Exhibitions China şi Muzeul Naţional de Istorie a României, privind organizarea expoziţiei „Comorile Chinei” la Bucureşti, în perioada 29 aprilie – 1 august 2013.B Comorile Romaniei la Beijing 28 ianuarie 2016

Expoziţia „Comorile României”, care urmează să fie deschisă publicului din China până pe data de 8 mai, a fost inaugurată în prezența viceministrului Culturii din China – Dong Wei, directorului Administrației Patrimoniului din China – Liu Yuzhu, directorului Muzeului Național al Chinei – Lu Zhangshen, Ambasadorul Româniai în R.P. Chineză – E.S. Doru-Romulus Costea, Secretarul de stat în Ministerul Culturii – Alexandru Oprean, Director general al Muzeului Național de Istorie a României – Dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu și Director general al Muzeului Național de Artă al României – Ruxandra Ileana Theodorescu.

Evenimentul este co-organizat de Muzeul Naţional de Istorie a României şi Expoziţiile de Artă ale Chinei, fiind susţinută de Ambasada României în R.P. Chineză şi Ambasada R.P. Chineze în România.A Comorile Romaniei la Beijing 28 ianuarie 2016 ??????????????????????????????????????? I Comorile Romaniei la Beijing 28 ianuarie 2016PSX_20160128_163854 PSX_20160128_163934 PSX_20160128_164012PSX_20160128_163129PSX_20160128_163239G Comorile Romaniei la Beijing 28 ianuarie 2016

REFERINŢE >>>
“Comorile României”, ultimele pregătiri la Beijing
„Comorile României” vor fi prezentate la Beijing, în perioada 11 decembrie 2015 – 13 martie 2016
Expoziţia “Comorile României” ajunge în China, în 2015
Expoziția “Comorile României în China”
China prezintă comorile sale în România
Soldaţii chinezi de teracotă au veni la Bucureşti

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, Din presa chineză, Din presa românească, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.