Directorul ICR Beijing, laureat al Premiului special de carte din China

Constantin Lupeanu, premiere RP ChinezaDirectorul Institutului Cultural Român din Beijing, Constantin Lupeanu (foto dreapta), a primit, marţi, în Marea Sală a Poporului din capitala Chinei, alături de alţi 13 traducători, specialişti în publicaţii şi scriitori străini, Premiul special de carte din China, datorită contribuţiilor însemnate aduse în traducerea din literatura chineză în română şi invers a numeroase cărţi şi la promovarea lansării mai multor volume despre China în România şi invers. (Sursa: RADIO CHINA INTERNAȚIONAL)
După ceremonia de decernare a premiului, tot în Marea Sală a Poporului a avut loc o recepţie dedicată deschiderii celei de-a 23-a ediţii a Târgului Internaţional de Carte de la Beijing (BIBF). Cunoscutul interpret de muzică populară românească, Grigore Leşe a susţinut un recital de excepţie. (Textul integral AICI)

Evenimente româneşti în China: Grigore Leşe – recital la Marea Sală a Poporului şi ediţia chineză a volumului “Pas cu Pas” la Târgul Internaţional de Carte din Beijing

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, Mari sinologi români, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.