România și-a exprimat disponibilitatea de a adera la Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură

Comisarul UE pentru Agricultura Dacian Ciolos 1România este dispusă să adere la Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură pentru a continua proiecte în domeniu, dar și pentru a dezvolta altele noi, a anunțat, marți, premierul Dacian Cioloș (foto). (AGERPRES)

„România și-a exprimat disponibilitatea de a adera la Banca Asiatică de Investiții în Infrastructură. Considerăm că putem folosi mai bine acest instrument de investiții pentru a dezvolta proiecte noi și pentru a finaliza proiecte care sunt începute (…), inclusiv în România”, a afirmat Cioloș într-un discurs rostit la recepția organizată la Ambasada Chinei la București cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Populare Chineze.

Totodată, premierul s-a declarat convins că România și China pot accelera schimburile comerciale în următoarea perioadă.

„Proiectul noilor drumuri ale mătăsii și acest mecanism de cooperare între China și Europa Centrală și de Est sunt convins că pot să contribuie și la accelerarea dezvoltării schimburilor comerciale și economice între România și China. România poate să fie o poartă de intrare pentru produse chinezești în UE și sunt convins că avem și noi pe partea noastră multe de făcut pentru a valorifica potențialul pe care piața chineză îl oferă produselor chinezești”, a precizat premierul, subliniind că în ultimii ani „lucrurile au progresat foarte bine” în domeniul agricol și agroalimentar. Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.