Republica Moldova la târgul de caritate “Iubirea nu cunoaște granițe” 2016

Targ de caritate, China 2016 BAmbasada Republicii Moldova din Beijing a participat, sâmbătă, la ediția 2016 a Târgului de caritate cu vânzare – “Construind poduri legând inimă la inimă”, organizat anual de Ministerul de Externe din China sub sloganul “Iubirea nu cunoaște granițe”. Patronat de doamna Qian Wei (foto), soția ministrului chinez de Externe, Wang Yi (foto jos), evenimentul a reunit și la această ediție aproape 70 de ambasade acreditate în China, alături de o serie de reprezentanțe economice.

Targ de caritate, China 2016 CDesfășurat în zona Olimpică din Beijing, evenimentul a avut parte de o vreme bună, ceremonia de deschidere, una simbolică, oferind ocazia doamnei Qian Wei să adreseze un mesaj de încurajare grupurilor sociale care trăiesc la limita sărăciei și totodată să mulțumească ambasadelor prezente pentru participarea la evenimentul de caritate.

Așa cum am arătat deja, Republica Moldova este un participant de tradiție la târgul care are și o puternică notă culturală și de promovare.

Targ de caritate, China 2016 D„Eveniment este foarte util pentru simplul motiv că nu există state în lumea contemporană care să nu aibă o anumită problemă cu eradicarea sărăciei în propriile săcietăți. Cunoașteți foarte bine că lucrul acesta este valabil și în statele bogate din spațiul Uniunii Europene, de asemenea Statele Unite au o categorie socială săracă. Prin urmare, este un lucru absolut firesc și salutabil că se organizează astfel de evenimente care permit acumularea fondurilor în susținerea unor categorii sociale vulnerabile din R.P. Chineză”, a declarat E.S. Aureliu Ciocoi, Ambasadorul Republicii Moldova acreditat în China (foto dreapta).

Domnia sa a apreciat în mod deosebit efortul depus de doamna Qian Wei, curajul și perseverența de care dă dovadă de ani de zile în organizarea evenimentului.

Odată ce partea oficială a fost încheiată, iar publicul a avut acces la standuri, au început recitalurile culinare și folclorice tradiționale. Vizitatorii care în acest an au avut acces la târg în baza unui bilet de intrare în valoare de 100 yuani (aproximativ 50 lei) au putut degusta la standul Republicii Moldova plăcinte tradiționale moldovenești, pregătite de corpul diplomatic, având ocazia și să achiziționeze produse din ceramică și câteva sortimente de vinuri.

Bună ocazie de promovare, majoritatea ambasadelor participante la târgul de caritate au distribuit materiale promoționale turistice și economice. O serie de țări din Europa și zona Pacificului au avut alături formații și susținători în porturi tradiționale care au prezentat impresionate momente artistice, sporind ineditul evenimentului.

Fondurile colectate în urma ediției din acest an vor fi adăugate bugetolor alocate construcției de poduri în zonele sărace din județele Lingyun și Tianlin din Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang. Podurile vor îmbunătăți condițiile de transport din regiune și nivelul de trai al localnicilor.Targ de caritate, China 2016 ETarg de caritate, China 2016 A Targ de caritate, China 2016 F Targ de caritate, China 2016 G Targ de caritate, China 2016 HTarg de caritate, China 2016 ITarg de caritate, China 2016 J Targ de caritate, China 2016 K Targ de caritate, China 2016 L Targ de caritate, China 2016 M Targ de caritate, China 2016 N Targ de caritate, China 2016 O Targ de caritate, China 2016 P Targ de caritate, China 2016 R

REFERINȚE >>>
Târg diplomatic de caritate, la Beijing
Republica Moldova la acțiunea de caritate “Iubirea nu cunoaște granițe”, din Beijing

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Înţelege China, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Republica Moldova la târgul de caritate “Iubirea nu cunoaște granițe” 2016

  1. Cartea care poarta in ea nobletea gandurilor si sufletelor oamenilor din trecut , din prezent sau viitor construieste punti de prietenie ,pace si coopeare intre toate popoarele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.