FOTO – Teatrul de umbre în satul Yuanjia

Teatrul de umbre in satul Yuanjia 1La 74 de ani, Deng Wenchao (foto cu personajul în mână) continuă tradiția „teatrului de umbre”, artă tradițională chineză. Originar din satul Yuanjia, povincia Shaanxi, Deng este adeseori invitat să prezinte povești în care sunt readuse în actualitate istorii și legende.

Teatrul de umbre in satul Yuanjia 2Personajele din teatrul de umbre sunt confecționate de Zhang Zhihe (foto jos), un meșter popular ajuns la rândul să la vârsta de 70 de ani. Cu îndemânare, Zhang decupează foliile de plastic fară să folosească un șablon. Ulterior sunt ansamblate și colorate. Experiența de zeci de ani îl face să vadă cu ochii minții fiecare detaliu al viitoarelor piese de artă.
Teatrul de umbre a apărut în timpul Dinastiei Han (206 î.Hr. – 220), acum 2000 de ani.Teatrul de umbre in satul Yuanjia 3Teatrul de umbre in satul Yuanjia 4 Teatrul de umbre in satul Yuanjia 5 Teatrul de umbre in satul Yuanjia 6 Teatrul de umbre in satul Yuanjia 7 Teatrul de umbre in satul Yuanjia 8 Teatrul de umbre in satul Yuanjia 9

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Fotografii de poveste, Înţelege China, Șapte zile la Shaanxi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.