România dorește reluarea discuțiilor cu China pentru marile proiecte de investiţii

Xu Feihong-Liviu DragneaReluarea marilor proiecte, dar şi regimul vizelor pentru oamenii de afaceri chinezi au fost principalele teme ale discuţiei care a avut loc joi, la Palatul Parlamentului, între preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi Ambasadorul Chinei în România, Xu Feihong.

„Săptămâna viitoare va fi o întâlnire extrem de importantă – va veni în România unul dintre cei şapte membri ai Comitetului permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez, cu o delegaţie impresionantă. Şi am discutat despre intenţia noastră de a relua discuţia despre proiectele mari de investiţii, care, din păcate, anul trecut şi jumătate din ăsta, au fost blocate sau suspendate. Vorbim de Centrala Nucleară de la Cernavodă – Reactorul 3 şi 4, de Rovinari, de Tarniţa Lăpuşteşti, de o hidrocentrală, câteva poduri, autostrăzi şi alte proiecte ce fuseseră începute atunci şi au fost suspendate”, a declarat Dragnea, la finalul întrevederii.

El a adăugat că va avea o discuţie pe aceste teme cu premierul Mihai Tudose. „Sper să aibă acelaşi punct de vedere, oricum ştie şi dumnealui proiectele. Dar părerea mea este că trebuie reluate discuţiile şi este important dacă Guvernul se organizează pentru ca partea chineză să înţeleagă că totuşi se reia sau reapare dorinţa de colaborare, pentru că vorbim de investiţii majore”, a adăugat Dragnea. Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.