REPET! Într-un stat responsabil, trimisul SUA la București ar fi expulzat de urgență!

Am mai spus și cu alte ocazii, (vezi linkurile de mai jos). Ambasada SUA la București se comportă abuziv, parțial, lipsit de respect pentru statutul de oaspete în România, nicidecum de stăpân. Noua reacție a Ambasadei SUA la Bucureşti cu privire la propunerile Ministerului Justiţiei de revizuire a sistemului judiciar se constituie într-un nou afront adus României şi românilor, o nouă încălcare a Convenției Relațiilor Diplomatice de la Viena. A devenit o stare de fapt în relaţia diplomatică dintre ţările occidentale şi România, fie că vorbim de SUA, Franţa, Germania, Marea Britanie etc., să primim lecții de democrație pentru a renunţa la demnitate, pentru ca „partenerii strategici” să poată proteja interese economice şi persoane-instrument prin intermediul cărora ne-au transformat țara în colonie. (Foto arhivă)

O să urâm SUA, mai mult decât Rusia!

Se cunosc motivele care determină Ambasada SUA să intervină brutal în ordinea social-politică din România. Se cunosc şi motivele pentru care se intervine constat, pentru a proteja persoane-instrument în a menţine România captivă în permanentul haos al divizării și tensiunii sociale. Totuși … dincolo de slăbiciuni și lipsa nepermisă a orgoliului și mândriei, ce îi determină pe guvernanții României de azi să accepte ca poporul român să fie umilit?

Cehul “penibil”, sârbul “schizofrenic”, ungurul “dictator neo-fascist” şi diplomația americană

Iată noua imixtiune în afacerile interne ale României, produsă de Ambasada SUA la Bucureşti, în faţa căreia Guvernul condus de premierul Tudose are obligaţia să reacţioneze pentru a forţa intrarea în matca firească a relaţiilor diplomatice.

„Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creșterea securității și prosperității noastre comune. Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie. Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale.”
Public Diplomacy – Press Office/U.S. Embassy – Bucharest

Televiziunea Română în serviciul propagandei americane anti-românești!

Convenția Relațiilor Diplomatice de la Viena, din anul 1961, arată că activitatea diplomaților trimiși la posturi se derulează:

Without prejudice to their privileges and immunities, it is the duty of all persons enjoying such privileges and immunities to respect the laws and regulations of the receiving State. They also have a duty not to interfere in the internal affairs of that State.” – Art. 41.1.

Fără a pricinui vreo daună privilegiilor şi imunităţilor lor, este datoria tuturor persoanelor care se bucură de astfel de privilegii şi imunităţi să respecte legile şi reglementările statului care i-au primit. Aceștia au, de asemenea, obligaţia de a nu se amesteca în afacerile interne ale statului” (respectiv).

În aceste condiții, REPET! Într-un stat responsabil, trimisul SUA la București ar fi expulzat de urgență, iar decidenții de la Washington avizați să manifeste reținere în a da lecții de politică internă României!

Atitudinea umilă în faţa occidentului, falimentul politicii est-europene

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la REPET! Într-un stat responsabil, trimisul SUA la București ar fi expulzat de urgență!

  1. Pingback: SĂ FII SCLAV ÎN ȚARA TA! | Octavpelin's Weblog

  2. Pingback: Mesaj din China: “Într-un stat responsabil, trimisul SUA ar fi expulzat!

  3. Rasvan Roceanu spune:

    Din pacate, aveti perfecte dreptate si, tot din pacate, asta nu va schimba nimic.
    Pentru ca suntem obisnuiti, ne simtim chiar bine, sa stim, sau credem ca stim, ca exista o „Inalta Poarta” inteleapta si binevoitoare, care este cu ochii pe noi.
    Din 1877 „Inalta Poarta” s-a tot deplasat din Est catre Vest, de la Istanbul, la Paris si acum a ajuns la Washington.
    Acolo platim bir, mai nou, sub forma de comenzi militare, si de acolo vine trimisul care conduce de fapt Romania.

    • Dan Tomozei spune:

      Societatea românească, prin intermediul liderilor de după 1990, exersează o curioasă formă de plăcută autoflagelare: înstrăinarea valorilor, eradicarea propriei culturi, pierderea identităţii și în final a demnității. Cu toate acestea, cei care se manifestă agresiv sunt cei care cer o și mai rapidă spoliere și eradicare a tot ceea ce mai există românesc în spațiul geografic numit România. Ori, în asemenea situație, avem în față două alternative: dispariția sau schimbarea situației prin ripostă coordonată. Avem lideri pentru asta?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.