Simona Halep: „Este foarte emoționant, este prima oară când am plâns pe teren!”

După un parcurs în care vreme de cinci partide a pierdut un singur set, Simona Halep s-a calificat sâmbătă în finala turneului Premier China Open 2017, învingând-o în 75 de minute cu 2-0 (6-2, 6-4) pe Jelena Ostapenko (9 WTA) din Letonia. După jocul de azi, Halep este noul lider mondial WTA, fie că va câștiga sau nu finala de duminică.

NOTĂ: În finala de duminică, Simona Halep o va întâlni pe franțuzoaica Caroline Garcia, care s-a impus cu 2-0 (6-3, 7-5) în fața Petrei Kvitova din Polonia.

„Este foarte emoționant, este pentru prima oară când am plâns pe teren. Este uimitor că am reușit să fac asta. Echipa mea, toți cei de acasă au privit și doresc să mulțumesc tuturor. Aceasta este ziua mea specială. Nu voi uita niciodată aceste turneu. Întotdeauna m-am bucurat de o mare susținere în China și aștept ziua de mâine, turneul nu s-a încheiat încă”, a declarat Simona Halep după victoria în fața letonei Ostapenko.

Halep devine în premieră numărul 1 WTA (a 25-a din istoria clasamentului promovat din anul 1975) depășind-o pe Garbine Muguruza din Spania, urmând să preia oficial poziția de lider, luni, după afișarea noului clasament WTA.

De asemenea, Simona Halep devine ce-a de-a cincia lider mondial al clasamentului feminin din acest an, după Garbine Muguruza, Angelique Kerber, Serena Williams și Karolina Pliskova.

Finala China Open 2017 programată duminică va pune față în față pe Simona Halep și învingătoarea partidei Petra Kvitova (18 WTA) din Polonia – Caroline Garcia (8 WTA) din Franța.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Români în China, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.