Nicolae Vasilescu: „Sunt extrem de optimist privind viitorul relației România-China”

„Sunt extrem de optimist privind viitorul relației România-China, cu atât mai mult cu cât, la București, există o tot mai mare atenție și  dorință de deschidere în fața parteneriatelor economice, în ciuda sincopelor care se cunosc în plan bilateral”, a declarat Nicolae Vasilescu (foto), președintele executiv al Camerei de Comerț România-China, aflat în vizită la Beijing.

După o vizită la Shenzhen, unde a participat la reuniunea pe Educație „16+1” (China-ECE), la Macao și Hong Kong, unde a derulat discuții cu reprezentanți ai mediului de afaceri, președintele Camerei de Comerț România-China, Nicolae Vasilescu, a vizitat miercuri Radio China Internațional unde a avut o întâlnire cu reprezentanții instituției, în perspectiva unor cooperări în domeniul comunicării, unde a transmis disponibilitatea României pentru lansarea unor proiecte comune de comunicare și cunoaștere reciprocă.

Nicolae Vasilescu a apreciat că este necesară o poziționare mai fermă și aplicată în relațiile cu China, în principal pentru a atrage investiții, dar și pentru a lansa semnale clare privind finalizarea proiectelor din domeniul energetic, pentru care au fost demarate procedurile.

Considerăm foarte important să evaluăm corect relația bilaterală, să promovăm potențialul memoriei comune, pentru a transmite tinerilor din România și China tezaurul de prietenie și sprijin reciproc construit de generațiile care azi au ajuns la vârsta de aur. Pentru aceștia, dar mai ales pentru viitor, trebuie să valorificăm prezența acestor personalități, motiv pentru care, anul viitor, dar mai ales în 2019, când vom celebra 70 de ani de relații diplomatice, vom programa evenimente speciale„, a mai declarat Vasilescu.

În plan economic, reprezentantul Camerei de Comerț România-China a mai arătat că se dorește o mai mare prezență a produselor românești pe piața chineză. Unul dintre evenimentele pentru care se fac pregătiri intense este târgul internațional de produse de la Canton, din 2018, unde se dorește o participare românească masivă.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.