Capitala Beijing, de 117 zile fără precipitații!

Capitala Chinei a doborât recordul de zile fără „precipitații efective”,  marcând cea mai lungă perioadă din ultimii 47 de ani. Conform Obervatorului Climatic din Beijing, sâmbătă – 17 februarie 2018, este consemnată cea de-a 117-a zi consecutivă fără precipitații și totodată cea mai lungă perioadă de după octombrie 1970 – februarie 1971, când orașul a parcurs 114 zile fără ploaie.

În ciuda deselor fronturi atmosferice reci din această iarnă, umiditatea a rămas scăzută fapt care a făcut imposibilă formarea precipitațiilor sub orice formă.
Specialiștii prognozează că pe durata Festivalului Primăverii – Anul Nou chinezesc, vremea va fi lipsită de precipitații sau temperaturi scăzute extreme.

Sfidând capriciile vremii, autoritățile din Beijing nu au renunțat la programul zilnic de curățenie, care prevede spălarea bulevardelor și marilor străzi odată la patru ore. Mai mult, dat fiind că în China s-a intrat în sezonul de primăvară, în cartierele Beijingului a fost demarat procesul de udare a spațiilor vezi.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.