România, între PSD lipsit de morală și PNL lipsit de măsură!

Veți spune că mai avem ALDE și USR … dar cum să le privești cu alți ochi, atâta timp cât și acestea încurajează stilul primelor două: zero morală, zero decență, zero real patriotism. În aceste condiții, existența României este similară minunilor cu protecție Divină.
Prinsă între un partid care organizează Congres pentru a promova imaginea unei metrese și un alt partid care organizează Consiliu Național pentru a incita nedisimulat la violență, România se sufocă într-un ocean de impostură la suprafața căruia plutesc deșeurile morale ale unei societăți aflate în derivă.

Dacă pretinsul Congres PSD a fost deturnat de tânăra cu pasiuni gerontrocrate, Consiliul Naţional PNL a fost destructurat de vechiul-proaspăt „penal” auto-propus premier ciomăgar. Este inimaginabilă nenorocirea în care se află România, adevărul avându-şi rădăcinile în resursa umană a clasei noastre politice: scăpătaţi, trădători, analfabeţi sociali, neruşinaţi pricepuţi la combinaţii de tip mafiot.

Lecția PSD pentru România este legată de promovarea lipsei de măsură. Cum altfel să caracterizezi fantasticul tupeu al liderului Liviu Dragnea de a-și planta, în primul rând al Congresului, amănțica nurlie îmbrăcată ca o mamaie, pentru a rezona cu premierul marionetă ajuns președinte executiv. Nimic despre reconfirmarea celui oricum ales și alegerea celor care oricum trebuiau aleși pentru cel reconfirmat.
Pe scurt, PSD propune României un dezmăț total: zero morală, zero decență, zero măsură, zero precădere, zero principii, zero ierarhie.

Lecția PNL pentru România este legată de stimularea agresivității și așa în creștere periculoasă. Intervenţia debalansatului Ludovic Orban, îndemnul la violenţă, arată cât de puţină minte se găseşte la vârful actualului partid liberal, o grupare infestată de lipsă de măsură, lipsă de idei, lipsă de patriotism, lipsă de viziune, lipsă de decenţă, lipsă de electorat.
Aceasta, dincolo de auto-propunerea de premier – înaintea ca liberalii să aibă vreo șansă la guvernare, dincolo de anunţarea susţinerii lui Iohannis – înainte ca acesta să spună dacă acceptă continuarea mariajului cu PNL sau dacă va mai candida.

România bălteşte în impostura, trădarea şi analfabetismul care pluteşte la vârful societăţii, acolo unde s-au ridicat, parcă mai mult ca niciodată, cei mai slabi, neruşinați şi incapabili lideri ai ultimilor 28 de ani. Ori, în aceste condiţii, România nu poate avea decât perspectiva unei colonii în care liderii – false elite – se luptă pentru a apuca o bucată din mâna stăpânilor străini.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la România, între PSD lipsit de morală și PNL lipsit de măsură!

  1. RAD GHEORGHITA spune:

    Cu articole ca acesta nu facem nimic. Este un articol care iti ia ochi, e un articol de suprafata, este un articol despre ce s-a vazut nu despre CE AR TREBUI sa se faca. Cuvantarea lu Dragnea de ce nu o analizati ? Eu cred ca nu prea va pricepeti nici dvs. ziaristi. E o idee bolnavicioasa in presa. S-a trecut de la cancan si presa de scandal la altceva ? Inca nu. E presa un pic mai buna decat cei din politica ? Nu. Ar fi o scuza faptul ca in presa predomina femeile ? Poate. La femeile din presa as intelege prima parte a articolului, cea cu amantica ..Ce cuvant nou, uauuu.. La un nume ca Tomozei as vrea sa aud un comentariu despre incercarile de geopolitica din discurs, despre prezentarea cu PowerPoint si grafice , o prezentare minimalista totusi. Nu pot sa fiu de acord cu afirmatiile despre radacinile clasei politice….. Eu am ascultat de jurnalisti si am intrat in politica pe vremea lui Nastase si Emil Constantinescu. Mi-am adus contributia la dezvoltarea infrastructurii la mine in judet. Marea dezamagire a fost realizarea lucrarilor la niste drumuri care au durat 20 de ani….Nici acum nu e terminat un drum zis a lu Basescu, el era Ministru la Transporturi. Asta cu elitele nu tine. Ce elite mai sunt acum in Romania ? Daca a-ti vedea ce oameni sunt acum in Consiliile Locale …. Dar nici cu cei din Parlamentul European nu mi rusine, si acolo aproape ca la noi…Poate o sa scrieti si despre noua generatie de politicieni europeni. Acum citesc cartea „Comunism si totalitarism ” de Courtois asa ca ma intereseaza si articolul dvs. despre noua constitutie a Chinei. Noroc ca a pornit Dacoromanica si pot citi ziare din perioada interbelica. De posturile TV din tara m-am plictisit demult. Imi plac titlurile din pagina dvs., m-a interesat China, era candva o revista CHINA foarte buna. Bine ca nu a-ti scris despre ce a urmat la ” Congresul PSD ” dupa vot……se pare ca l-au lasat singur pe presedinte cu primul rand. Am fost manipulati de televiziuni, si ei au plecat din sala. Mai bine cu PNL ca pe ei nu i-am vazut deloc. Vad ca speranta dvs. e in USR si China, scuzati ironia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.