HRISTOS A ÎNVIAT! Români la slujba de Înviere, la Beijing

Plină până la refuz a fost, sâmbătă noaptea spre duminică, Biserica Ortodoxă din cadrul Ambasadei Federației Ruse din Beijing, acolo unde cu puțin timp în urmă s-a strigat în limbile rusă, engleză, română, chineză, greacă, bulgară, spaniolă: HRISTOS A ÎNVIAT! ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

Mai mult decât în anii din urmă, sute de credincioșii ortodocși, expați rezidenți în capitala Chinei, au dorit să fie prezenți la slujba de Înviere, numărul celor care au continuat să aștepte parcugerea procedurilor de securitate, la intrarea în Ambasadă Rusiei acolo unde se află Biserica, fiind considerabil chiar și după celebrarea Învierii Domnului Iisus!

Am remarcat, între cei care au venit la Înviere, un grup consistent de români, motiv în plus de bucurie și apropiere în speranță și bunătate, departe de țară, de casă și de cei dragi pomeniți în rugăciunile gândului și sufletului.

HRISTOS A ÎNVIAT! ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România - China, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.