Statul “intelectualilor”… în gândirea paralelă

Proba de netăgăduit că România se află sub comandă străină până dincolo de reflexele primare de supravieţuire este dată de impotenţa majorităţii parlamentare în faţa legilor justiţiei, în faţa zecilor de dovezi zdrobitoare privind abuzurile celor care au acaparat ideea de Stat de Drept, când ei sunt principalii instigatori la nesupunere în faţa legii.

În faţa impotenţei politice şi laşităţii se află gândirea şi acţiunea paralelă cu statul şi ordinea de drept, gândire caracterizată prin ceea ce românul defineşte simplu: prostul de serviciu!
Acel tip de om care îmbracă haina celui care instigă, provoacă, acţionează în afara cadrului legal, după care, odată contuzionat legal intră în debaraua lipsei de morală de unde iese îmbrăcat în victimă!

Suntem în faţa revoluţionarului de tip nou, mult prea limitat pentru a cuprinde ideea de întreg, dar suficient de arogant să creadă că lumea începe cu el, ditamai “intelectual” antisocial! Dacă nu înjuri ca el, odată cu el, automat ești pesedist. Ignoranța și prostia sunt cultivate cu resurse bine calculate, dovadă fiind puzderia de scelerați în libertate!

Bursa românească a protestatarilor are ca principali şi majoritari jucători oameni cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani.
Oameni cu diplome universitare – argument care să alunge suspiciunea de prostie, oameni cu experienţă de viaţă – argument care să risipească elementul surpriză.
Nu puţini dintre aceştia fac parte din categoria largă a intelectualilor, între ei fiind chiar oameni care păstoresc la catedre universitare. Dar …!

Între două echipe de impostori …

Reţelele de socializare asigură materialul şi argumentele pentru analiza comportamentală a fiecăruia dintre membrii comunităţii online. Ce te faci cu “intelectualii” din mediul universitar care par să fie angajaţi la Facebook, WhatsApp sau Twitter? “Intelectualii” care în momentele cheie ale unor acţiuni de protest uită menirea de dascăl şi devin sursă de ură, instigare şi degradare comportamentală?

“Intelectuali” de tip nou sunt agramaţi, au un vocabular limitat şi dovedit în tonalităţi bizar negative, sunt cei care educă prin exemplul personal noile generaţii ale României. Vorbesc de generaţiile de studenţi români (nici mai valoroşi, nici mai ridicoli în comparație cu alte meleaguri), dar care primesc un impuls special pentru alinierea la mediocritatea socială, la comportamentul antisocial.

Mesaj către Europa, America şi toţi meschinii parteneri parșivi: NU SUNTEM PROŞTI!

“Intelectuali” de tip nou radiază din perspectiva CV-urilor încât ajung să manifeste grave deficite în contact cu realitatea românească şi nu numai. Când termini studiile în străinătate, după ani de zile de şedere în ţări cu democraţie consolidată, şi nu ai înţeles resorturile care asigură acea ordine, bunăstare și stabilitate, e semn de ambliopie socială.
Când un om cu pregătire precară ajunge să ceară o țară „ca afară”, este una. Însă, când un om cu studii superioare făcute în străinătate scandează la fel … este cu totul alta și este grav! În primul caz avem o problemă de modestie sublimă, în al doilea caz vorbim de o alterație pernicioasă, poate chiar o mutație genetică necercetată îndeajuns pentru a fi contracarată la nivelul noilor tendințe sociale.

Mutația ușor vizibilă constatată la “intelectualii” de tip nou comportă obsesia pentru poziționarea pe o treaptă cât mai inferioară în raportul gândire-realitate. Gând gândeşti de o aşa manieră, limbajul a pierdut de multă vreme capacitatea de surpriză.

Măcinat de prejudecăţi, noul “intelectual” este nu doar paralel cu normalitatea. El acţionează şi aclamă duplicitar, agresiv, ipocrit, mincinos, exprimând şi argumentând abuzul și refuzul de a se conecta la realitatea obiectivă, cu superioritatea sociopatului şcolit.

Într-un stat bolnav, condus de o guvernare mediocră, hărţuit de “intelectuali”, secătuit de partenerii strategici, gândirea paralelă a devenit comportamentul comun al celor care afirmă adevărul fără să se cunoască pe sine. Mulţi dintre agresivii de azi, deşi fac parte dintr-o ridicolă minoritate, sunt bolnavi periculoși lipsiţi de speranță în relaţia cu propria ţară, România.

… este curvă pentru că vă convine și pentru că o tratați ca atare!

De aici, spre o implozie naţional-teritorială nu mai este decât un pas. Pentru că, în România, sunt mii de “intelectuali” dornici să fie folosiţi drept substitut uman al fitilului …

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.