„Olandezul plutitor” în deriva europeană

Trăim într-o buclă a timpului. Din când în când, Europa oferă un politician cu tendințe pasional-obsesive la adresa României. De o vreme, primadonă este olandezul Timmermans, Frans Timmermans – vicepreședinte al Comisiei Europene. Pe cât de preocupat este de România, pe atât de străin și dezinteresat este de realitățile obiective. Dacă Wagner l-ar fi avut sursă de inspirație pe Timmermans când a compus opera “Olandezul zburător”, căpitanul ar fi fost un spion cu CV în serviciile de la Amsterdam, nu un marinar, iar blestemul s-ar fi numit România, nu Senta. Ceea ce a făcut din nou, luni, oficialul Comisiei Europene este o demonstrație a perversității și demagogiei îngrijorătoare de care dă dovadă Uniunea Europeană.

Dacă la Capului Bunei Speranțe, olandezul lui Wagner își găsească fericirea trecând dincolo de viață, în secolul XXI, Frans Timmermans nu reușește sub nicio formă să arunce în realitate ancora vasului fantomatic al Comisiei Europene, o instituție cu un comportament tot mai puțin democratică.

Bavarezului Manfred Weber îi lipsesc … șapte ani şi restul zile!

Spectacolul pe care Comisia Europeană și Parlamentul European îl oferă lumii este unul dezolant: mai multă sfidare și aroganță, mai puțină democrație. Ce este firesc și acceptat în țările vest-europene, este refuzat țărilor est-europene.

Vrei o ţară ca afară? Fuga în … Olanda

Însă ce este cel mai greu de acceptat este modul dezechilibrat în care România este tratată. Avem deja exemplul Ungariei și Poloniei, țări mult mai vocale și net mai demne în relația cu UE. Dacă la adresa celor două țări sunt proferate amenințări din partea oficialilor europeni, România se conturează în victimă sigură.

Timmermans, presiunea occidentului și incapacitatea de reacție a Bucureștiului

Comisia Europeană și marile dominantele din Parlamentul European sunt deranjate de culoarea politică majoritară de la București. Nici Comisia, nici PE, nu sunt preocupate de democrația, libertățile sau corupția din România. Toate aceste sunt marote electorale, anateme de care se face uz atunci când Europa sau SUA au nevoie să genereze mutații în opțiunile electorale. Unde mai pui că țările occidentale sunt exportatoare de mare corupție în România?

Dacă ar fi fost interesate cu adevărat de democrație, libertate, corupție, Comisia Europeană, Parlamentul European, SUA, chiar și cu ochii închiși, s-ar fi rușinat de dubla măsură pe care o aplică spațiului politic și economic românesc. Abuzurile guvernului tehnocrat trimis de la Bruxelles la București au fost încurajate și privite cu îngrijorătoare îngăduință. De partea cealaltă, guvernului dat de majoritatea parlamentară PSD-ALDE nu îi este permis absolut nimic, nici dacă este vorba de corectarea unor abuzuri.

România a greșit, din nou, în relația cu Ungaria!

Șabloanele cu care operează Comisia Europeană, Parlamentul European și oficialii SUA, nu fac decât să arate distanța de la teorie la realitate în noua lume democratică. O lume în care este promovat un nou tip de hegemonism, deloc diferit de perioada Războiului Rece.

Și atunci, și acum, noua ordine se impune cu pușcăria, cu eliminarea elitelor, cu implantarea de slugi descreierate în funcții cheie ale statelor țintă. Metodele par mai soft, însă tragediile sunt aceleași.

Scrisoare deschisă privind eroarea în care Comisia Europeană se raportează la România

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la „Olandezul plutitor” în deriva europeană

  1. nisof spune:

    Frans Timmerman este ud degenerat-depravat iesit din cocinã de porci imputiti zisã de „uniune europeanã”! Olanda, tara acestui putred idiot holocau$tizat este deja pe jumãtate un rãhat african-musulman-alogen! E Timmerman, încã vre-o 15-20 de ani si Olanda ta se duce în infern, va dispare de pe harta lumi si din istorie, datoritã idiotilor ca tine care toti voi porci degenerati veti fi striviti de africani si musulmani care deja dominã „tara voastra” de parade gay depravati!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.