Sibiu … “vă vedem” cât de puțini sunteți la minte și suflet!

Urmăresc pe Internet cum o mână de bezmetici, dornici să salveze democrația românească prin abuz, s-au manifestat din nou lângă gardul Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”. Aflu că Primăria Sibiu a emis autorizație pentru protest la o oră la care erau în plină derulare cursurile elevilor. Și mai aflu, privind imaginile, că bezmeticii sunt lipsiți de vârstă, bun simț, minima educație! Ei sunt #tefeliștii #rezistenți de la #Sibiu, oraș care a dat cel mai indolent, dezechilibrat și secesionist președinte: Klaus Iohannis! Ori, dacă modelul este Iohannis, cum altfel să fie acești descreierați? (Foto: Tribuna.ro)

Nu trebuie să fii pesedist ca să observi manifestările de grotă ale unor lătrăi dominați de frustrarea propriei evoluții. E nevoie de minima decență și bună-cuviință în fața realității. O realitate care ne arată, de patru ani, că un prost pus în fruntea statului poate duce o societate exclusiv spre involuție! Iar în acest caz, limita pare să fie cerul …

Într-o țară normală, în câteva minute, adunătura de la Sibiu ar fi fost măturată și aliniată pentru declarații, ulterior sancțiuni. Dar, cum România nu mai este de mulţi ani un teritoriu al decenţei, cum presa nu mai este sub nicio formă cânele de pază (ci băţul permanent băgat prin gard), ceea ce se întâmplă la Sibiu trece cu mult dincolo de granițele normalului!

Programați cu autorizație, cum altfel să știe ora la care un Codrin Ștefănescu ajunge la Sibiu?, o mână de lătrăi s-au dat în spectacol! Din Nou! Este imposibil să le explici că sunt la fel de inutili sau chiar mai rău decât un rahat lăsat în frig în Piața Mare.

Dacă ar avea decență și o minimă înțelegere pentru democrație, lătrăii fără vârstă de la Sibiu ar găsi reprezentarea inutilităţii, dincolo de complexul idioţilor utili … PNL-ului local asediat de alogeni şi preşedintelui Iohannis excitat de orice înjurătură la adresa adversarului.

Stimulați de culturnici bugetofaci, lătrăii de la Sibiu se exprimă într-o exigenţă simplistă. Urlatul ar trebui să facă toţi banii, însă ei o fac gratis, semn că prostia a depăşit cu mult limitele normale. Iată o explicație pentru ce Sibiul este de aproape două decade o gaură neagră pe harta politicii românești. Acolo, o minoritate de sub 1%, care fură cu miliardele din proprietatea statului, este creditată cu cea mai mare încredere electorală. Fără dubiu, aici principala vină o poarte PSD, însă asta este o altă proveste.

Revenind, nu trebuie să fii pesedist sau fan PSD pentru a înțelege că mișcarea lătrătoare sub sloganul „Vă vedem” a spart multe bariere din zona de decență democratică, de liberă exprimare. Însă, așa cum Franța ne învață de mai bine de o lună, Democrația costă! În Democrație, plata se face prin forță, mai ales atunci când lătrăii ajung să se creadă deasupra legii … pentru că bunul simț nu este și nu va fi legiferat!

Lătrăii de la Sibiu, semănători de ură și prostie, sunt tot ce poate da astăzi la export orașul care a dat un președinte echivalent cu valoarea însumată a lătrăilor. Trist, foarte trist!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.