Când PSD răspunde cu avioane de hârtie!

Ce nu înţelege sub nicio formă PSD este că în timp ce partidul se smochineşte şi rămâne tot mai încremenit în limitele jocului dus la fenta electoratului, partenerii de scenă şi mai ales duşmanii îi sunt alţii: vampiri sau zombie!

PSD acționează cu metode învechite, fiind în postura de a reacţiona în faţa unui asalt permanent, susţinut mai ales de tineri, mai lipsiți de caracter, de clarviziune, însă avizi de succes cu orice cost și risc, fie și efemer. Pentru asta sunt dispuşi inclusiv la trădarea de ţară, pentru că citatele FB i-au luminat (parţial) cum că scopul scuză mijloacele! Liderul acestor vampiri sau zombie este nimeni altul decât blestemul-accident naţional Klaus Iohannis. Un personaj clădit pe modelul dictatorului dominat de multiple frustrări! Asta îl face şi mai străin şi mai puţin capabil să înţeleagă ideea de dialog, de democraţie.

Să-i spui Preşedintelui Klaus Iohannis că este prost, nu se face! Dar … este mai grav decât atât. Pentru că în mediocritatea-i nemărginită, limitată fragil doar de durata mandatului, președintelui Iohannis i se permite absolut orice, câtă vreme Parlamentul de la București este dominat de pesedișii îngroziţi de frica acţiunii și de opozanții pentru care limita o reprezintă cerul.

Când l-a acceptat la Ministerul Sănătății pe contabilul Vlad Voiculescu (autorul crimei „Institutul Cantacuzino”), Iohannis nu găsea că “nu are experiența în materie necesară promovării și gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel național în domeniul complex” al Sănătății, că “nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național” sau că domeniile medicale nu sunt “direct legate fie de pregătirea sa profesională” și că nu are “legătură cu experiența” profesională! Dar, acesta era Voiculescu, o unealtă de distrus sistemul medical românesc, parte a GUVERNULUI MEU!

Citatele alăturate sunt desprinse din Scrisoare transmisă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care a fost anunțată respingerea propunerii de numire a Olguței Vasilescu în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice.

Argumentele invocate de la nivelul președinției de Klaus Iohannis ne arată, fără echivoc, nivelul de cuprindere a Democrației. Minimalist spre deloc! Pe acest model, fostul spion olandez Timmermans nu are ce căuta în Comisia Europeană, fosta fiziciană Merkel trebuia eliminată din funcţia de Cancelar al Germaniei (Iohannis nu?), divorţatul Heiko Maas nu prezintă garanţii de moralitate pentru funcţia de ministrul de Externe (fiind în concubinaj cu o actriţă) etc. Nu mai miră nici faptul că Iohannis (în analiză cu Externele de la Bucureşti) a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó președinte interimar al Venezuelei. Ce atâtea alegeri, ce atâta electorat! Democraţia ţine de cel mai tare.

Revenind la argumentele aduse pentru respingerea unui ministru PSD, argumentele invocate de Klaus Iohannis de la nivelul Președinției României sunt de un nivel umilitor, similar bârfelor de speluncă.

Iohannis ne arată nu doar că Olguţa Vasilescu îi este o durere fără de leac, ci mai ales cât de slab este condus PSD într-un an electoral cu nuanțe decisive.

Când primești lovituri de imagine și nu schimbi cu nimic strategia fatalist sinucigaș-mioritică, fie ești pe mână cu cei care te umplu de sânge, fie ești chiar mai prost decât politrucul făcut președinte peste capul românilor!

În tot acest timp, mulți dintre cei care nu confundă democrația cu ifosele personale, mulți dintre care mai așteaptă o echilibrare a scenei politice, renunță la speranțe, obosind să aștepte de la Guvernarea condusă de PSD ceea ce devine evident că nu are: CURAJ!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.