Raportul MCV – Dovada că UE devine absurdistanul democrației!

În mod evident, Comisia Europeană se joacă de-a democrația, interesul general al decidenților europeni fiind ostracizarea PSD. Noul Raport al Comisiei către Parlamentul European și Consiliul Privind progresele realizate de România în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare (raportul pe justiție, prezentat marți) nu face decât să confirme ce spun mai sus.

În opinia Comisiei Europene, România sub PSD o duce din ce în ce mai rău – pentru că DNA nu mai poate reține oricând şi pe ordine, pentru că serviciile de informații nu se mai pot implica în dosare și nu mai pot trimite instanțelor de judecată sentințe în plic! Mai mult, Comisia stimulează imixtiunea serviciilor secrete în Justiție, simultan cu promovarea dublei măsuri și șantajului politic!

Iată vina PSD, partid care trebuie eliminat de la guvernare și din viața politică! Ridicol, însă dorința Comisiei Europene coincide cu dorința candidatului UE la președinția României – Klaus Iohannis! Simplu și pe scurt: Comisia Europeană intră din nou în jocul electoral de la București. 

Revenind la raport, este necesar și suficient să ajungi la pagina 3 a documentului pentru a te clarifica (dacă ai minimă decență) legat de bunele intenții europene. Să dăm citire:

În raportul din ianuarie 2017 se constata că existau factori societali, juridici și politici care, deși nu intrau în domeniul de aplicare al MCV și nu făceau obiectul recomandărilor sale, „au un impact direct asupra capacității de a realiza reformele și, în special, au îngreunat sarcina României de a demonstra că reforma a prins rădăcini perene”.

Abordarea UE cu privire la statul de drept, care depășește sfera de acțiune a MCV, influențează și contextul mai larg de la nivel european.

Notă de subsol – Modul de funcționare a serviciilor de informații nu ține de competența UE și nu intră în sfera obiectivelor de referință ale MCV. (p3)

Prin urmare, „deși nu intrau în domeniul de aplicare al MCV„, deși „depășește sfera de acțiune a MCV„, iar „modul de funcționare a serviciilor de informații nu ține de competența UE și nu intră în sfera obiectivelor de referință ale MCV„, România este judecată și acuzată exclusiv pentru că a modificat legile aşa încât justiţia să fie făcută pe baza unor legi transparente şi pe probe! Dar … ce mai spune Comisia? Că încurajează imixtiunea serviciilor secrete în Justiţie, sub pretextul terorismului?

Comisia își reiterează sugestia formulată anterior că experiența altor state membre ar putea fi utilă pentru crearea unui sistem mai robust de măsuri de supraveghere tehnică utilizate de organele de urmărire penală și de colaborare între serviciile de informații și organele de urmărire penală, care este esențială pentru anchetarea infracțiunilor grave, cum ar fi terorismul și criminalitatea informatică.

Pentru asta, în opinia Comisiei Europene, „evoluția situației în primele luni ale anului 2019 a constituit o sursă de preocupare majoră”, chiar dacă „abordarea preocupărilor legate de statul de drept (…) poate depăși parametrii evaluați în cadrul MCV”!!! Adică, pe înțelesul tuturor, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) trebuie desființată, la fel ca orice instituție și organism național care poate deranja procesul de colonizare euroatlantică a României!

Altfel spus, câtă vreme PSD se află la guvernare, România va avea parte de MCV-uri aberante şi va fi ţinută în afara spaţiului Schengen. Pentru că astea sunt interesele politice ale actualei opoziţii de la Bucureşti, pliate pe absolut orice aberaţie promovată de la Bruxelles!

După ce UE scapă de PSD şi va aduce la guvernare „Guvernul meu 2” pregătit să aplice  fără reținere comenzile primite din exterior, atunci (probabil) vom celebra ridicarea MCV și intrarea în Schengen, adică NIMIC!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2019, Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Europa, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Raportul MCV – Dovada că UE devine absurdistanul democrației!

  1. Pingback: Joaca De-a Democrația cu Raportul MCV - Incorect Politic

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.