Numărul noilor cazuri în afara Hubei în scădere a 11-a zi consecutiv!

Numărul noilor cazuri confirmate în China cu noul coronavirus, în afara provinciei Hubei, este în scădere de 11 zile consecutive, începând de la data de 3 februarie, au anunțat reprezentanții Comisiei Naționale de Sănătate. Raportarea pentru ziua de vineri, 14 februarie, arată că în 30 de regiuni de nivel provincial și Corpul de producție și construcții din Xinjiang au fost înregistrate numai 221 de cazuri noi confirmate, față de 890 la 3 februarie.

Alte două informații extrem de bune sunt legate de faptul că specialiștii chinezi au reușit să producă un kit de testare pentru noul coronavirus, care dă rezultatul în 15 minute, dar și că numărul medicilor trimiși în provincia Hubei a fost crescut la aproape 26.000!

În provincia Hubei, epicentrul focarului de coronavirus, la data de 14 februarie au raportate 2.420 de cazuri noi de infecție (din care 1.138 confirmate clinic), numărul total de cazuri confirmate în provincie ajungând la 54.406 din totalul de 66.576 la nivelul întregii țări. Numărul deceselor raportate pentru data de 14 februarie a ajuns la 1.524, iar cel al persoanelor recuperate și eliberate din spitale la 8.114. În restul lumii, sunt înregistrate 512 cazuri confirmate și două cazuri de deces.

Pe de altă parte, autoritățile chineze au decis să crească numărul cadrelor medicale trimise în provincia Hubei la 25.633, împărțite în 217 echipe, formate din specialiști din toată China. Numărul spitalelor improvizate din orașul Wuhan, alocate pacienților cu simptome ușoare, a ajuns la nouă, cu o capacitate de 5.606 paturi.

Mai mult, astăzi a fost anunțat că un laborator de cercetare din sudul Chinei, specializat în bolile respiratorii, a reușit să producă un sistem de diagnosticare rapidă pentru anticorpi IgM la noul coronavirus. Cu o picătură de sânge prelevată, în 15 minute poate fi oferit rezultatul. Anticorpii IgM sunt primii pe care organismul îi produce ca răspuns atunci când este expus la infecție.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.