Liderul Chinei a vizitat focarul epidemic de la Wuhan

Președintele Chinei, Xi Jinping, a vizitat în această dimineața (ora locală) primul spital improvizat Huoshenshan construit la Wuhan, provincia Hubei, în epicentrul focarului COVID-19, în cadrul unei vizite de inspecție politică și administrativă.

Potrivit informațiilor transmise de agenția de presă Xinhua, Xi Jinping a cerut rapoarte legate de construcția și funcționarea spitalului, modul de internare și tratare a pacienților infectați. De asemenea, a solicitat informații legate de protecția medicilor și materialele de protecție pe care aceștia le au la dispoziție.

Prin intermediul sistemelor video, președintele Chinei a discutat cu o parte dintre pacienți și medicii spitalului Huoshenshan, pe care i-a încurajat să aibă încredere că lupta împotriva epidemiei cu noul coronavirus va fi câștigată.

În cadrul prezenței la Wuhan, Xi a vizitat și o comunitate rezidențială Donghu Xincheng (Noul Oraș a Lacului de Est), unde s-a întâlnit cu localnicii care se află în carantină la domiciliu. Președintele a transmis recunoștința sa tututor celor din Wuhan care s-au implicat în acțiunile de prevenire și control a epidemiei.

Programul la Wuhan a mai inclus întâlniri cu reprezentanții poliției, oficialilor guvernamentali și voluntarilor locali implicați în ultimele luni în acțiunile din capitala provinciei Hubei.

Vizita președintelui Xi Jinping la Wuhan este a doua derulată de liderii Chinei, după ce la data de 27 Ianuarie a.c. premierul Li Keqiang (foto jos) a vizitat mai multe spitale din epicentrul focarului cu noul coronavirus. Li Keqiang a solicitat, în cadrul vizitei din luna Ianuarie, asigurări că „fiecare potențial caz și fiecare pacient va primi asistența necesară, pentru a se simți în siguranță și pentru a le ușura grijile”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.