China | O nouă donație de materiale medicale pentru România

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Român de Interne a primit, miercuri, o nouă donație constând în materiale anti-epidemice, venită din partea companiilor chineze care activează în România. Donația cuprinde 10.000 de măști N95, 80.000 de măști chirurgicale, 500 de costume de protecție și o cantitate semnificativă de substanțe dezinfectante.

Donația a fost primită de Secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne – Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a exprimat mulțumiri comunității de chinezi și companiilor chineze care activează în România, dar și Chinei.

La rândul său, Ambasadorul Chinei în România, E.S. Jiang Yu (foto jos), prezentă la eveniment, a declarat că este nevoie ca întreaga comunitate internațională să acționeze în comun pentru a depăși dificultățile.

Potrivit Xinhua, de la izbucnirea epidemiei cu noul coronavirus în România, o serie de companii chineze, între care Bank of China filiala România, Huawei România, COSCO SHIPPING și Phoenix Tour, au donat materiale anti-epidemice autorităților și spitalelor centrale și locale, în numele companiilor sau angajați.

La rândul lor, asociațiile chinezilor au trimis sprijin constând în materiale medicale, ajutoare care au ajuns în mai multe județe din România.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.