STUDIU | Covid-19, prezent în Los Angeles înaintea focarului de la Wuhan!

Un studiu realizat de cercetători americani de la UCLA prezintă informații potrivit cărora noul coronavirus COVID-19 ar fi fost prezent în Los Angeles la sfârșitul lunii Decembrie 2019. Cercetătorii au detectat o creștere cu 50% a pacienților care s-au prezentat cu boli respiratorii la unitățile de sănătate din Los Angeles, în lunile anterioare declarării pandemiei.

În cadrul studiului, cercetătorii Universității din California, Los Angeles (UCLA) au evaluat peste zece milioane de fișe din sistemul de sănătate și de vizite ale pacienților în ambulatoriul UCLA Health, din perioada 1 Decembrie 2019 – 29 Februarie 2020, comparând informațiile cu date din același interval din ultimii cinci ani.

Studiul, susținut de Departamentul de Medicină al UCLA, arată că vizitele în ambulatoriu care au solicitat îngrijire pentru tuse au crescut cu peste 50%, fiind depășit numărul mediu de vizite pentru aceeași problemă medicală din ultimii cinci ani cu peste 1.000 de cazuri.

De asemenea, a fost descoperit o creștere „semnificativă” a numărului de pacienți în secțiile de urgență, care au reclamat tuse, simultan cu numărul pacienților spitalizați cu insuficiență respiratorie acută.

Aceste creșteri a numărului de cazuri s-au menținut și după ce au fost luate în considerare modificările categoriilor de pacienți și variațiile sezoniere, arată un studiu apărut în Journal of Medical Internet Research.

„Majoritatea studiilor COVID-19 evaluează datele despre spitalizare, dar ne-am uitat și la stabilirea unei clinici mai extinse, în care majoritatea pacienților apelează mai întâi la îngrijiri medicale atunci când apar boli și simptome”, a declarat Joann Elmore, autor principal al studiului, profesor de medicină la la UCLA.

Cercetătorii au remarcat numărul neobișnuit de mare de solicitări, de pacienți și spitalizări, care sugerează răspândirea în comunitate a SARS-CoV-2 înainte de conștientizarea clinică și de stabilirea capacităților de testare.

Toate aceste date poate arăta că noul coronavirus s-a instalat în tăcere a rămas nedetectat pe Coasta de Vest a SUA încă din preajma Crăciunului 2019.

Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a raportat primul caz de infecție internă cu COVID-19 la data de 21 Ianuarie 2020, la un bărbat care a revenit în SUA din orașul chinez Wuhan. Autoritățile americane au anunțat oficial răspândirea coronavirusului pe teritoriul național abia la data de 26 Februarie.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la STUDIU | Covid-19, prezent în Los Angeles înaintea focarului de la Wuhan!

  1. Pingback: Covid 19 a fost planificat. Face parte din scenariul introducerii Noii Ordine Mondiale - Ion Coja

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.