“LICĂRUL” DE SPERANȚĂ NU SE VEDE DIN PRESA CHINEZĂ

Tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț a fost preluată de peste 300 de instituții media din China, relatările radio-TV, online, în presa scrisă, oferind o imagine care nu contenește să surprindă legată de România, cândva țară prietenă.

Pot aprecia că nu mai există chinez care să nu fii aflat de prăbușirea sistemului medical din România. Vorbesc de țara cu peste un miliard de internauți numai pe telefoanele inteligente, cu sute de milioane de abonați pe fiecare rețea de socializare, cu o capacitate de comunicare și preluare de informații greu de înțeles în Occident.

Tragedia de la Piatra Neamț a prins chiar și paginile ziarelor care apar zilnic la chioșcuri, ceea ce se constituie cu adevărat într-un eveniment de „marcă” pentru noi, în condițiile în care numai Simona Halep mai duce România dincolo de inflaționistul informațional online.

Ce nu răzbate din presa chineză este „licărul de speranță” de care președintele Klaus Iohannis făcea vorbire, înaintea tragediei de la Piatra Neamț, cu privire la situația epidemiei COVID-19 din România. Dacă acest licăr de speranță există și dacă el este concretizat în drame pentru care absolut nimeni din guvernul PNL nu asumă responsabilitatea, Iohannis nu face decât să confirme ceea ce deja știe o lume întreagă: că este un demagog lipsit de orice sentiment uman, capabil să calce pe cadavre!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.