CHINA | Aproape un milion de chinezi au testat un vaccin COVID-19

Aproape un milion de persoane au test un vaccin experimental împotriva noului coronavirus dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), în cadrul unui prin programul de utilizare de urgență derulat la nivel național, începând cu luna iulie. Programul include trei tipuri de vaccin destinate lucrătorilor din domeniile esențiale și grupurilor experimentale. (Sursa: CGTN)

Pentru programul de urgență au fost folosite două tipuri de vaccin aflate în teste, dezvoltate de filiala Sinopharm, China National Biotec Group (CNBG), și un al treilea vaccin test dezvoltat de Sinovac Biotech.
În cadrul etapelor de testare n a fost raportată nicio reacție adversă gravă la cei care au primit vaccinul, în cadrul programului de urgență, a declarat președintele Sinopharm, Liu Jingzhen.

Vaccinurile Sinopharm, care utilizează un virus inactivat incapabil să se replice în celulele umane pentru a declanșa răspunsuri imune, necesită două doze.

Vaccinurile experimentale sunt supuse studiilor clinice de Fază 3 și în afara Chinei, unde au fost recrutate aproape 60.000 de persoane.

Dintre voluntarii implicați în proiect, între care se regăsesc muncitori, diplomații și studenții care au plecat în străinătate după ce au luat vaccinul Sinopharm, niciunul nu a contactat virusul, a declarat Liu Jingzhen.

Datele statistice oficiale prezentate, sâmbătă, arată că în China mai sunt înregistrate 576 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, din care 378 cazuri sunt asimptomatice. Numărul total de cazuri de infecție, de la declanșarea epidemiei, a ajuns la 92.633. Din total, 87.308 cazuri au fost recuperare, în 4.749 de cazuri a fost înregistrat decesul, iar 576 (așa cum am arătat) se află sub observație.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat, sâmbătă, că în zona continentală a țării au fost raportate 16 noi cazuri COVID-19, din care nouă cazuri au provenit din străinătate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la CHINA | Aproape un milion de chinezi au testat un vaccin COVID-19

  1. Pingback: Geomarz's Weblog Geomarz’s Weblog

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.