Am dus, din nou, Tricolorul pe Marele Zid! (FOTO)

Vreme frumoasă, condiții ideale pentru prezența pe Marele Zid în timpul săptămânii de lucru, zi în care românii celebrează Sărbătoarea Națională, iar chinezii au luat cu asalt locurile de muncă. Iată de ce, astăzi, obiectivul turistic aflat la aproape 70 de kilometri de capitala Beijing a părut „rezervat” Tricolorului României și fetelor mele, împreună cu care am asigurat cea de-a noua expediție consecutivă în ziua de 1 Decembrie!

Gerul sec, muiat până spre -4 grade Celsius de un Soare darnic, s-a cocoțat pe spatele vântului care suiera printre coastele dragonului, iar de aici umfla cu putere drapelul pregătit pentru evenimentul din acest an. Pandemia, întoarcerea tuturor studenților în țară, numărul tot mai puțin vizibil de români aici, m-a determinat să nu mai pregătesc un banner de câțiva metri, cum obișnuiam. În 2020 am pus lupul dacic pe tricolor și cu el am plecat la Zid.

O incursiune de orgoliu a fost o plăcută ieșire în natură pentru fetele mele, care s-au bucurat să lipsească o zi de la grădiniță, dar mai ales să găsească urme de zăpadă și gheață pe Marele Zid … de 1 Decembrie 2020.

Este un eveniment pe care îl repet de nouă ani consecutiv, pentru a crea o poveste pe care să o spun și să o spună cei care într-o zi nu vor mai fi în China, celor care vor fi curioși să știe cum se lasă o urmă invizibilă în memoria timpului.

Anul acesta, ca de altfel de în fiecare zi de 1 Decembrie, prietenii chinezi au fost alături de România, cu mesaje de prietenie lansate pe uriașele rețele de socializare. Sunt mesaje pline de căldură și sinceră preocupare față de relația bilaterală. Alături de colegii mei chinezi am cântat pentru România, ne-am bucurat închinând un strop de vin românesc și o bucată de cozonac făcut de Vera, proiectând măcar speranțe pentru viitorul comun România-China.

La Beijing, pentru încă o oră, este 1 Decembrie. O zi în care tăcerea impusă cu anasâna la București a fost preluată de oficiali trimiși să facă diplomație … online.

Ar fi motive de tristețe, de supărare, dar cum să te superi și să fii trist când milioane de români ard dezinteresat pentru România? Când milioane de români trăiesc și lăcrimează cu sufletul, protejând în inimi taina care duce de veacuri, înainte, România!

Cu Credință, Nădejde și Dragoste, să spunem: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din arhive, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.