PARLAMENTARE 2020 – 122 de români au votat în secțiile de votare din China

Procesul de votare pentru alegerile parlamentare 2020  a fost încheiat în Republica Populară Chineză, numărul românilor prezenți la urne fiind de 122. Numărul este egal cu cel de la parlamentarele din 2016, însă mult sub prezența de la prezidențiale (vezi grafic).

Cei mai mult români au fost înregistrați la secția de votare din Hong Kong (47), urmată de Shanghai (40) și capitala Beijing (35).

Numărul scăzut de votanți este determinat în principal de absența studenților români în China, ca urmare a pandemiei, dar și a faptului că mulți rezidenți au părăsit țara la începutul anului, revenirea necesitând proceduri tot mai complicate.

Pe de altă parte, având cifra oficială de 122 de votanți, este de presupus că, astăzi, numărul românilor rezidenți în China nu are cum să fie mai mare de 300-350, mult sub estimările prezentate de oficialii români.

Voi reveni după numărarea voturilor și prezentarea datelor parțiale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2020, Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la PARLAMENTARE 2020 – 122 de români au votat în secțiile de votare din China

  1. Democratu` spune:

    Dezamagitor,…cei ce au votat in China au ales Partidele care au distrus relatia DIPLOMATICA cu China….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.