COVID-19 | 73.537 de chinezi au fost vaccinați în două zile, la Beijing

Un număr de 73.537 de locuitori ai capitalei Beijing au fost vaccinați împotriva COVID-19, după două zile de la declanșarea procesului, în cele 220 de centre de vaccinare organizate și dedicate persoanelor cu risc mare de infecție. Beneficiarii sunt vaccinați cu vaccinul chinezesc inactivat, avizat de Administrația Națională pentru Produse Medicale din China și dezvoltat de Sinopharm.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Municipale de Sănătate, Gao Xiaojun, a declarat că în rândul primilor 73.000 de persoane vaccinate nu au observat efecte secundare grave.

Vaccinarea acoperă în principal nouă grupuri de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, din Beijing. Între aceștia se regăsesc inspectorii vamali din prima linie a mărfurilor importate din lanțul rece (produse congelate) și personalul care lucrează în sectorul transporturilor interne și externe.
Potrivit informărilor publice, sunt exceptate de la vaccinare persoanele aflate în situații speciale, precum femeile în perioada de sarcină sau alăptare și persoanele care suferă de cancer.

Conform procedurilor, după administrarea vaccinului, fiecare persoană este ținută sub observație timp de o jumătate de oră. De asemenea, fiecare dintre cei vaccinați primesc informații actualizate legate de evoluția procesului de vaccinare, prin intermediul unui APP de sănătate dezvoltat de autoritățile din Beijing.

Trebuie reținut că persoanele care au planuri urgente de călătorie în străinătate pot solicita vaccinul COVID-19, la centrele de servicii comunitare.

După ce vaccinul va primi toate aprobările și avizele pentru intrarea pe piață, autoritățile din Beijing vor demara vaccinarea și pentru alte grupuri, pe bază de programare.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.