China și OMS caută originea COVID-19

O delegație de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au sosit, joi, la Wuhan, capitala provinciei Hubei, epicentrul epidemiei COVID-19 din China, pentru a demara o anchetă, alături de experți chinezi, privind potențialele surse ale noului coronavirus.

La intrarea pe teritoriul Chinei, membrii delegației OMS au fost supuși unor teste și prelevare de probe privind COVID-19. De asemenea, înainte de a demara efectiv activitatea, aceștia vor parcurgă toate procedurile de carantină necesare în cadrul măsurilor de control epidemic din China. (Surse: CGTN, China Daily)

„Înțelegerea originii bolii nu înseamnă a găsi un vinovat. Misiunea noastră, la fel ca și altele, este despre știință, nu despre politică”, a declarat Dr. Michael Ryan, director executiv pentru situații de urgență sanitară din cadrul OMS.

Aceasta este a treia vizită pe care experții OMS o derulează în China, de la începutul epidemiei COVID-19, după cele din februarie și iulie 2020.
Așa cum am arătat, scopul actualei vizite urmărește cooperarea pentru identificarea potențialelor surse de apariție la om a noului coronavirus, cele două părți fiind implicate în planul global de cooperare științifică.

Potrivit Ministerului chinez de Externe, China a adoptat întotdeauna o atitudine deschisă, transparentă și responsabilă în ceea ce privește urmărirea originii noului coronavirus, derulând cooperării științifice cu OMS în scopul promovării cercetării internaționale în domeniu.

Conform statisticilor oficiale, China a raportat joi un număr de 138 de noi cazuri COVID-19, din care 124 transmisii locale și 14 cazuri de import. Comisia Națională de Sănătate din China arată că cele mai multe cazuri sunt înregistrate în provincia Hebei (81) și Heilongjiang (43).
La nivel național, de la declanșarea epidemiei, în China au fost raportate 98.117 cazuri confirmate, în 4.803 cazuri fiind constat decesul, cu o rată de recuperare generală de 93,44%.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.