Vițelul cu mușchiuleț de argint!

Vițelul din Sibiu îndrăgindu-și putoarea,
prin inimă neagră o țară trecea.
Croindu-şi cu pile germane cărarea,
cânta dintr-un flaut de os şi zicea:

– Veniţi să furăm din pădurile-ntinse,
din case și băncile cu cont fioros,
tot căutați, până în scorburi ascunse,
ce vrea să salveze porul cu ochiul sticlos …

– Stăpâne, ziceau liberalii cu goarne,
poporul nu mai rezistă pe-aici.
Mai bine abate urgia, o-ntoarne,
Spre pesediși și ușeriști mai mici …

Vițelul trecea zâmbitor înainte,
schia printre arbori atent la culori,
ținând în culcuş căprioara cuminte
pe Geta a lui cea cu ochi sclipitori … (…)*

Ce să mai spui despre o țară în care presa comentează la nivel de „bombă”, „spectaculos”, „nucleară”, „senzațional”, „uluitor” etc., o ieșire la tricou a primului ales? Când o ață întinsă cu studiu prealabil stârnește orgasmul presei, să nu ne mai mirăm că românii au ajuns captivi propriilor capricii: televiziunea de doi lei!

Televiziunile au cerut ca poporul să vadă când Iohannis se vaccinează. Bine! Atunci să ceară să vadă și când Iohannis plătește cele 340.000 euro datorie la bugetul de stat, urmare a caselor luate ilegal tot de la stat. Și să mai ceară să vadă ceva: cum ține o lecție de meditații la fizică!

Orice om cu bună judecată știe că, la aproape doi metri, cât are președintele confortului personal, un bărbat este mult mai vânjos și mai dotat fizic. Mult, mult peste nivelul firicelului de mușchiuleț de vită încălțată a celui de la Cotroceni.
Ce a arătat poporului, Iohannis a acumulat după mai bine de șase ani de tratament medical, culinar, psihologic și fizic … preferențial!

În aceste condiții, putem nu să ne mirăm ca proasta, ci să ne întrebăm ce face președintele distrugător de țară și popor, dacă nici măcar mișcare nu face?

* Adaptare după „Mistreţul cu colţi de argint” de Ștefan Augustin Doinaş

 

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Vițelul cu mușchiuleț de argint!

  1. FELICITARI, IUBITE DOMNULE DAN TOMOZEI, SUNTETI UN PATRIOT ADEVARAT. DIN PACATE NOI, PATRIOTII ROMANI RAMANEM LA VORBE, CAND AR TREBUI SA NE ORGANIZAM SI SA SALVAM TARA,. BIROUL DE VIITIORLOGIE ARE UN PLAN DE SALVARE A ROMANIEI. VENITI CU NOI ! DOAMNE AJUTA. FIE CA DOMNUL SA SE MILEASCA DE NOI SI SA NE SALVEZE PENTRU CA NOI NU SUNTEM IN STARE !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.