„Intelectualii publici” nu văd morții lui Iohannis de „cordonul sanitar”!

Dacă mai aveam nevoie de un argument pentru care România se prăbușește, își uită rădăcinile, istoria și valorile, iată că acesta a venit sub forma unei „Scrisori deschise dresată liderilor partidelor Coaliției de guvernare”. Dacă la nivel politic a fost realizată tranziția de la „ciuma roșie – antieuropeană”, la „coaliția lui Iohannis”, nu se putea să nu avem o confirmare a tranziției de la „intelectualii lui Băsescu”, la „intelectualii lui Iohannis”! Fie vorba între noi, cei din urmă, fiind pupilele celor dintâi, sunt sub orice critică!

Preocupați de bunul mers al României, de propășirea euro-atlantică, „intelectualii lui Iohannis” nu văd dezastrul intern, nici măcar zecile de morți contorizate sub guvernările Iohannis. Gândind la paritate, numărul carbonizaților din spitale este încă departe de cel al morților de la Colectiv. Prin urmare, este încă loc de contemplare și „cordoane sanitare”.

Din stirpea generației #rezist, „intelectualii lui Iohannis” s-au scremut să iasă la lumină și … au reușit să se auto-evidențieze ca fiind exact ceea ce sunt: “intelectuali publici (n.m. – râd curcile și nasc pui vii!), militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă, apărători ai valorilor euroatlantice”, care simt cum democrația este în grav pericol, motiv pentru care ce guvernului lui Iohannis instituirea unui „cordon sanitar” în jurul celui mai tânăr partid politic din România: Alianța Pentru Unitatea Românilor (AUR)!

Cine are timp de pierdut cu noile coz de topor reunite sub titulatura „intelectualilor publici”, să citească textul integral al Scrisorii deschise lansate ca o petiție adresată liderilor partidelor care compun coaliția de guvernare a lui Iohannis! O petiție în care „intelectualii publici” au însăilat o serie de enormități, de șabloane și exprimări ridicole, totul culminând cu nevoia urgentă a unui „cordon sanitar”!

Pe scurt, fariseii democrației românești, principii drepturilor și libertăților, privilegiații fondurilor și educției euro-atlantice, transmit nevoia izolării urgente a celor care au o altă orientare decât cea promovată de „intelectualii publici”, motiv pentru care „… deschiderea către dialogul cu AUR (…) este scandaloasă și inadmisibilă”!

Dincolo de rasism și xenofobie, „intelectualii publici” transmit și faptul că PSD-Ciolacu nu mai reprezintă o problemă, că „ciuma roșie” nu mai necesită un „cordon sanitar”! Prin urmare, PSD-Ciolacu a fost „rezolvat”, educat și aliniat!

Cu AUR, însă, problemele sunt altele!

Ce puțin declarativ, AUR nu este dispus să înghită euro-atlantism înaintea românismului, situație care o face indezirabilă în gândirea democratizator-dictatorială a „intelectualii publici”!

Este uimitor cum de la înălțimea și cu toată greutatea lor în vrac, „intelectualii publici” nu pricep că prin acțiunea lor (susținută după 24 ore de mai puțin de 300 de alți „intelectualii”) au valorizat odată în plus apariția și existența AUR! Mai mult, „intelectualii publici” au distrus orice șansă de a lua și tratat cu seriozitate pe oricare dintre semnatari, chestiune care va rămâne o permanență, inclusiv la momentul în care vor încerca să schimbe (din nou) barca, pentru a devenit intelectualii unui alt Băsescu, alt Iohannis.

Las aici un citat al traumatizatului de sine filozof Gabriel Liiceanu care îi cânta ode turnătorului la Securitate Petrov – Traian Băsescu:

Fac parte din acei cărora li s-a lipit eticheta de intelectual al lui Băsescu, şi aş vrea să spun cu această ocazie că aţi fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta. (…) Asta înseamnă tocmai că s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea dumneavoastră. Timp de zece ani cât aţi fost, sunteţi preşedintele României, nu aţi făcut decât să ne aşezaţi pe drumul pe care noi, cei care credem care e binele în chip matur al României, trebuia să ne aşezăm. Şi pentru asta vă mulţumim. – Gabriel Liiceanu (Mai, 2014)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.