China a raportat ZERO cazuri de infecție Covid-19!

La un an de la declanșarea epidemiei Covid-19, autoritățile medicale chineze au raportat ZERO infecții cu transmisie în zona continentală. Potrivit datelor prezentate, astăzi, de Comisia Națională de Sănătate din China, numărul noilor decese generate de Covid-19 este de asemenea ZERO, în timp ce numărul cazurilor importate a fost de 14 (vezi grafic).

Numărul total de cazuri Covid-19 confirmate în zona continentală, de la declanșarea epidemiei a ajuns la 89.706 (4.636 decese), în timp ce întreg teritoriul RP Chineze (Hong Kong, Macao, Taiwan) a înregistrat 101.316 cazuri (4.931 decese) cu o rată generală de recuperare de 93,49% (vezi grafic dreapta).

Potrivit specialiștilor chinezi, infecțiile globale cu noul coronavirus vor începe să scadă începând cu luna Martie 2021, odată ce vaccinările și alte măsuri active de combatere epidemică își vor face efectul. Academicianul chinez Zhong Nanshan, expert în boli respiratorii, a anunțat încă din luna Martie 2020 că situația pandemică ar putea fi pusă sub control în luna Iunie 2020, dacă se vor lua măsuri ferme și coerente. Predicția a fost respectată doar în ceea ce privește China! (vezi AICI)

Pe de altă parte, experții Organizației Mondiale a Sănătății, prezenți în China pentru a identifica posibilele origini ale pandemiei Covid-19, au declarat că în ciuda criticilor și acuzațiilor la adresa Chinei „nicio altă țară nu a furnizat OMS niciun document sau informații” (n.m. – legate de originea Covid-19). În aceste condiții, acuzațiile la adresa Chinei sunt nefondate.

Între principalii acuzatori la adresa Chinei se regăsesc fostul președinte american Donald Trump și Secretarul de stat Mike Pompeo, care au susținut anul trecut că au văzut „dovezi enorme” că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan, dar nu au furnizat niciodată dovezile. (vezi AICI)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.