COVID-19 | China își adaptează ritmul de vaccinare la nevoile naționale!

Având în vedere rezultatele obținute în combaterea epidemiei Covid-19, autoritățile chineze nu privesc vaccinarea de urgență în masă o prioritate, atenția fiind concentrată pe îmbunătățirea vaccinurilor proprii și aplicarea programului de vaccinare în masă într-un ritm adaptat la nevoile naționale. În prezent, China a aprobat condiționat pentru utilizare un număr de patru vaccinuri anti-Covid-19, produse intern.

Până la finalul lunii Februarie 2021, în China au administrate 52,52 milioane doze de vaccinuri anti-COVID-19, cu o rată de acoperire la nivel național de aproximativ 3,56% din populație. Expertul Zhong Nanshan (foto jos), coordonatorul echipelor de acțiune împotriva epidemiei, a declarat că autoritățile chineze intenționează să administreze 40 de doze la 100 de locuitori, până în luna Iunie.

Autoritățile chineze au anunțat că au demarat și vor extinde acțiunile de vaccinare anti-Covid-19 la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani care au nevoie de vaccin și au o stare fizică bună, pe baza unei cereri înregistrate la instituțiile sanitare de cartier. De asemenea, vaccinarea va fi extinsă și la persoanele cu vârsta sub 18 ani, dar numai după o observare atentă a rezultatelor studiilor clinice.

Potrivit oficialilor din cadrul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Beijing, până acum autoritățile s-au concentrat pe o vaccinare preventivă, astfel încât a fost acordată prioritate persoanelor care lucrează în zone cu potențial risc, cum ar fi industria transportului din lanțul rece și controlul vamal.

China a demarat vaccinările în masa, pentru grupurile cu risc ridicat, în decembrie 2020, fiind utilizate două vaccinuri produse intern de Sinopharm și Sinovac. Vaccinarea a fost aplicată numai persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani.

Pentru a înțelege capacitatea Chinei de vaccinare, este prezentată ca reper acțiunea din anul 2012, când 100 de milioane de copii au fost vaccinați în decurs de numai nouă zile (11-20 Septembrie), pentru a se preveni o potențială epidemie de rujeolă.

Raportările oficiale de miercuri dimineața din China anunțau ZERO infecții Covid-19 cu transmisie locală și zece noi infecții depistate la persoanele care au intrat în țară. China se află la nivelul ZERO intern de 13 zile consecutive.

Ca măsură suplimentară de prevenție anti-epidemică, autoritățile sanitare din China au interzis accesul în țară pentru cetățeni din 14 țări, chiar dacă dețin un permis de ședere valabil: Rusia, Franța, Italia, Regatul Unit, Belgia, Ucraina, Filipine, India, Bangladesh, Etiopia, Nigeria, Africa de Sud, SUA și Uzbekistan.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.