Abuzurile SUA alimentează derapajele lui Aurescu și Iohannis!

Când foștii ambasadori trimiși la București, Hans Klemm și Adrian Zuckerman, se comportau aidoma unor vechili pe propria plantație, constatam că SUA a trimis în România doi dintre cei mai mizerabili diplomați de strânsură de peste Atlantic. În fond, cei doi ocupau o funcție diplomatică primită sinecură pentru serviciile și finanțările asigurate candidaților câștigători la Casa Albă!

Un amărât de Însărcinat cu afaceri al SUA, un amărât cu funcție de înlocuitor, de țiitor, de cineva până vine șeful adevărat, își permite să abuzeze regulile diplomatice, să intervină în viața internă și să de-a ordine Guvernului și Parlamentului României! David Muniz este un alt violator de legi, reguli și norme internaționale, un exponent al hegemoniei americane.

Acest dulap cu gură și ochelari, a declarat la TVR că guvernarea de la București, care se bucură de protecția SUA, trebuie să desființeze Secția Specială de Investigare a Magistraților (SIIJ), pentru că este în interesul SUA!

„În problema SIIJ, poziţia noastră a fost clară şi o repet. Credem că această coaliţie trebuie să îşi ţină promisiunile pentru a desfiinţa SIIJ. Multe instituţii europene de justiţie s-au pronunţat clar că acea Secţie ar trebui să fie desfiinţată. (…) Este în interesul strategic al SUA să vadă statul de drept respectat.” – David Muniz, 25 Iunie 2021, TVR (vezi AICI)

Dincolo de abuzul diplomatic și de poziție, este uimitor cum TVR este o permanentă scenă de exprimare pentru decalibrații diplomați americani trimiși la București.

În primul rând, Muniz nu are nicio calitate și niciun drept să se exprime pe tema politicilor interne, ordinii juridice și vieții politice ale României!

În al doilea rând, Muniz este un farsor prost, pentru că știe deja întreaga țară că instituțiile europene și din România (vezi Comisia de la Veneția și hotărârea CSM nr.225/2019) tocmai s-a exprimat pe contrasens cu cele afirmate de el în privința SIIJ.

Diplomat cu banale caracteristiți #rezist, Muniz știe cel mai bine ce probleme au alții, spre exemplu România. Ce nu știe Muniz este că SUA au probleme grave în domeniul corupției, pentru că altfel nu ar fi declarat că:

„… preşedintele Biden a făcut din lupta anticorupţie o prioritate de securitate naţională.”

Tocmai Biden care a câștigat alegerile prin fraudă (afirmația este la fel de reală pe cât sunt afirmațiile lui Muniz), care are un fiu ale cărui fapte de corupție la nivel de stat (vezi Ucraina)?

Domnule David Muniz, pe cât sunteți de mare fizic, pe atât sunteți de slab ca diplomat!

Singurul lucru pe care îl faceți cu succes, deși este un dezastru pentru diplomația românească, este acela că și prin abuzurile dumneavoastră alimentați derapajele lui ministrului Bodan Aurescu și președintelui Klaus Iohannis, care au ajuns să creadă că au vreun drept să se amestece în viața internă a altor state.

Derapajele hegemonice ale SUA, urmate îndeaproape de Uniunea Europeană, sunt un prost exemplu pentru tot ce înseamnă diplomația și respectarea Convenției Relațiilor Diplomatice de la Viena, din anul 1961, care arată că activitatea diplomaților trimiși la posturi se derulează:

„Without prejudice to their privileges and immunities, it is the duty of all persons enjoying such privileges and immunities to respect the laws and regulations of the receiving State. They also have a duty not to interfere in the internal affairs of that State.” – Art. 41.1.

„Fără a pricinui vreo daună privilegiilor şi imunităţilor lor, este datoria tuturor persoanelor care se bucură de astfel de privilegii şi imunităţi să respecte legile şi reglementările statului care i-au primit. Aceștia au, de asemenea, obligaţia de a nu se amesteca în afacerile interne ale statului” (respectiv).

Prin urmare, domnule David Muniz, înainte de a vă exprima în afara prerogativelor, treceți pe la școală și corectați-vă de urgență comportamentul diplomatic! Pentru că, dacă ați fi fost într-un stat independent și cu o clasă politică responsabilă, deja erați pe avion cu viza de expulzat pentru gravă încălcare a limitelor în relația cu un stat suveran!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Abuzurile SUA alimentează derapajele lui Aurescu și Iohannis!

  1. Pingback: Ce mi-e URSS, ce mi-e USA?! - Ion Coja

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.