Rămas bun, E.S. Romulus Ioan BUDURA …

Sunt aici, doamnă Anna-Eva Budura, deși la capăt de lume, în țara pe care o iubiți atât, iar E.S. Romulus Ioan Budura a iubit-o deopotrivă. Sunt zdrobitoare tristețea și regretul că nu am reușit să ne revedem în ultimii ani, cum de altfel nu am mai reușit să ajungem în România.

Lumea sino-română suferă o pierdere care poate fi recuperată doar în parte prin menținerea vie a memoriei unuia dintre arhitecții relațiilor diplomatice România-China.
Prietenia, încrederea, cooperarea România-China s-au înfiripat, au crescut și au înregistrat cele mai bune, speciale și fructuoase rezultate în perioada în care famila Budura și colegii români din prima generație aflată la studii în China s-au format pentru a aduce o contribuție care va fi greu de egalat.

România profundă, România responsabilă, România conștientă, vă este datoare!

Vom rămâne tributari memoriei și eforturilor pe care domnul Romulus Ioan Budura și dumneavoastră, doamnă Anna-Eva Budura, le-ați făcut pentru tot ceea ce cunoaștem și avem datoria să știm despre China, despre istoria comună România-China.

Sărut mâna, Anna-Eva Budura.
Rămas bun, Romulus Ioan Budura (8 Noiembrie 1931 – 25 Iulie 2021).

Bunul Dumnezeu să așeze sufletul în rândul celor care nu au obosit să trudească pentru Țară, până în ultima clipă.

Dan Tomozei-Dimian,
Beijing, 25 Iulie 2021

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.