Președintele lui Iohannis, premierul nimănui!

USR PLUS votează moțiunea PSD. PSD votează moțiunea USR PLUS – AUR. Dacă declarațiile lui Dacian Cioloș și Marcel Ciolacu sunt serioase, nu doar joc de glezne, Iohannis se prăbușește definitiv, odată cu președintele și premierul lui, de la PNL!

Cioloş susține că “USR PLUS este dispus să voteze moţiunea PSD, ca să scape de Florin Cîţu”, în timp ce Ciolacu a anunțat că PSD “respinge categoric orice înțelegere cu PNL pentru a susține un guvern minoritar condus de Cîțu”. Odată ce Curtea Constituțională a anunțat că moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR trebuie să își urmeze traseul în Parlament, până la vot, PSD votează pentru căderea guvernului.

Că scenariul este posibil vine să confirme și liderul UDMR – aflat la guvernare, Kelemen Hunor, care declară că moţiunea are şanse să treacă!

Prin urmare, proaspătul ales președinte al liberalilor, Florin Cîțu, prin implicarea neconstituțională a președintelui Iohannis, se află în fața primei și ultimei înfrângeri, care va duce PNL în terapie intensivă! Realitatea ne arată că, în afară de liberalii din “echipa câștigătoare” și Iohannis, nimeni nu mai dorește să coopereze cu premierul Cîțu.

Orgoliul săsesc, exprimat prin desele frustrări manifestate public de președintele Iohannis, a dus România într-o fundătură.

Confundând țara cu micuțul și cu spirit leneș Sibiu, Iohannis nu face diferența între un orășel și un stat, între un consiliu local și un parlament!

Dacă din poziția de primar și-a dorit și a avut control total pe consiliul local și județean, a fost numai pentru că PNL, sub Tăriceanu și Antonescu, a refuzat orice opoziție la FDGR, iar PSD, sub Geoană și Ponta, au mimat opoziția. Prin urmare, „premierul de la Grivco” a fost un permanent răsfățat, și de DNA și chiar de președintele Traian Băsescu-Petrov, până în 2014.

Pe aceeași logică, cu o mentalitate specifică minoritarului urcat nefericit pe un cal de lemn, Iohannis continuă să se comporte superior, discriminatoriu, sfidător, aidoma baronului căruia i-a ridicat o monstruoasă statuie în plin centru Sibiului. Același Sibiu pentru care Ministerul Culturii, prin liberalii guvernului Cîțu și partenerii din UDMR, refuză să dea aviz pentru amplasarea unei statui dedicate lui Avram Iancu!

Înconjurat de slugile din PNL-ul infectat cu PDL-iștii care l-au trădat pe Petrov, Klaus Iohannis ține cu toată dantura de premierul său, sfidând Parlamentul și România! Asta, deși nimeni nu pare să-l mai dorească pe Cîțu, numărul românilor care îl mai înțeleg și doresc pe Iohannis fiind, de asemenea, tot mai mic!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.