FOTO-VIDEO | Republica Moldova promovată în China de Ambasadorul Dumitru Braghiș

Ambasadorul Republicii Moldova în China, E.S., Dumitru Braghiș, a marcat primul an de mandat printr-o acțiune de promovare economică și diplomatică derulată pe platforma multimedia Xinhuahao, aparținând agenției naționale de presă Xinhua.

În materialul video de șapte minute (vezi AICI) apărut în cadrul „China recommendation„, Ambasadorul Braghiș evidențiază bunele relații diplomatice bilaterale dintre Republica Moldova și China, care în 2022 vor marca 30 de ani, dar și dorința de cooperare în cadrul marilor inițiative chineze „O centură, un drum” și traseul rețelei feroviare China-Europa, prin includerea capitalei Chișinău ca stație în Europa de Est.

Acțiunea de promovare, care a însumat în ultimele 14 zile peste 260.000 de vizualizări numai pe platforma Xinhuahao, include date și informații despre economia, cultura și oportunitățile de cooperare dintre cele două țări. Între aspectele abordate se regăsesc și vinurile moldovenești, ambasadorul Dumitru Braghiș arătând că nouă milioane de sticle de vin din Republica Moldova sunt vândute anual în China.

Vinurile, Cramele Cricova cu cea mai mare colecție din lume, mănăstirile Țipova, Orheiul Vechi, nucile care asigură 6% din exportul mondial, tradițiile și datele de identitate culturală au fost incluse noua și succinta prezentare a Republicii Moldova, țară prezentată publicului chinez drept „o destinație ideală pentru cei care vor să fie departe de zgomot, car vor să descopere simplitatea și sunt dornici să aibă o experiență nouă, fascinantă”.

E.S. Dumitru Braghiș a preluat mandatul de Ambasador al Republicii Moldova în China în luna August 2020, Scrisoarea de acreditare fiind prezentată președintelui Xi Jinping în luna Aprilie 2021.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.