După ce a alungat „ciuma roșie”, Iohannis a prăbușit România în clasamentul corupției!

Da! Așa se face reformă, așa se schimbă o țară, doar așa se poate demonstra că un neamț este balsam peste rănile cangrenate ale României! Demonstrând (dacă mai era nevoie) competența lucrului bine făcut, Iohannis și guvernările sale liberale au prăbușit România educată în clasamentul corupției mondiale, reușind performanța ca într-un singur an să piardă … 18 locuri!

În urma fulminantelor rezultate în lupta anti-corupție, după ce hoții și bandiții din PSD au dispărut de la putere, abia având alături PNL, Iohannis a reușit să ducă țara pe un frumos loc 79 mondial, după ce în 2020 ne aflam pe locul 61.

În clasamentul GLOBAL CORRUPTION INDEX 2021 (vezi AICI), între țările europene, România (79) este urmată doar de Serbia (locul 91, în urcare 15 locuri față de 2020) și Republica Moldova (locul 114, în urcare 5 locuri față de 2020).

Pe de altă parte … cât de mult trebuie luat în considerare acest clasament, ne clarificăm privind  primele 35 de locuri!

Aici se regăsesc cele mai mari exportatoare de corupție, țări unde nu se joacă pe câteva mii de euro ca în România, ci pe miliarde! Dar, cum să spui spre exemplu Marii Britanii (8), Germaniei (14), Austriei (19), Franței (20), SUA (35) că sunt țări corupte, principale corupătoare ale sistemelor economice, politice, sociale? Asta nu este corect politic!

Prin urmare, cel de-al patrulea clasament mondial al corupției globale, care acoperă 196 de țări și regiuni, este doar un alt instrument pentru a șantaja mintea celor slabi, dar mai ales liderii țărilor cu guvernări coloniale. Pe scurt, o prostie bazată pe argumente subiective, prejudecăți și neadevăruri grosolane. Altfel cum să vezi Coreea de Nord pe ultimul loc (196), când de acolo nu ai cum să aduni informații și date din teren?

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Multilateralism ... în doi, România. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la După ce a alungat „ciuma roșie”, Iohannis a prăbușit România în clasamentul corupției!

  1. doina0034gmailcom spune:

    POATE ROMANII ISI MERITA SOARTA,…POATE…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.