LAVROV: Rusia și China trebuie să dea un răspuns SUA în problema suveranității!

Sunt convins că parteneriatul nostru strategic este unul dintre pilonii mișcării pentru triumful dreptului internațional, mai presus de toate a Cartei ONU, care a proclamat principiul fundamental al egalității suverane a statelor, a declarat astăzi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul întâlnirii avute cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi, în marja reiuniunii ASEAN, organizată la Phnom Penh (Cambodgia). Lavrov a subliniat că SUA încalcă acest principiul zilnic, peste tot în lume, acțiune care necesită, desigur, un răspuns”. (TASS)

Parteneriatul strategic dintre Moscova și Beijing este unul dintre pilonii mișcării pentru statul de drept în relațiile internaționale, mai presus de toate principiile Cartei ONU, a declarat Lavrov, arătând că Rusia și China participă la un nou-format denumit “Grupul de Prieteni în Apărarea Cartei ONU”, pe care l-a catalogat o idee promițătoare care merită să fie extins, fiind încrezători că grupului se vor alătura noi membri.

Liderii diplomației ruse și chineze Lavrov au reiterar starea actuală a relațiilor bilaterale și punerea în aplicare a acordurilor dintre liderii Rusiei și Chinei.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, ASEAN, Asia, China, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la LAVROV: Rusia și China trebuie să dea un răspuns SUA în problema suveranității!

  1. gbadea spune:

    Pfobabil că anglo-saxonii trăiesc în trecutul colonial.China& Rusia în istoria lor nu a zubjugat cu forța nici-o națiune(URSS nu a însemnat RUSIA)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.