TAIWAN – China derulează trageri în spațiul aerian protejat de rachetele americane Patriot

Armata Populară de Eliberare a Chinei (PLA) a început exerciții militare, inclusiv trageri cu muniție de război în apele și spațiul aerian din jurul Insulei Taiwan, fiind mult mai intense și mai descurajatoare decât oricând, fiind programate câteva premiere, a declarat Meng Xiangqing (foto jos), profesor la Universitatea Națională de Apărare a Armatei Populare de Eliberare (PLA) a Chinei, citat de presa chineză.

Potrivit acestuia, este pentru prima dată când tragerile reale au traversat Insula Taiwan, trecând deasupra spațiului aerian în care sunt amplasate multiple sisteme de rachete americane Patriot.

Execițiile militare derulate de PLA sunt primele desfășurate în proximitatea insulei, fiind realizată tot pentru prima dată încercuirea și stabilirea unui poligon de tragere în zona de Est a insulei (spre Oceanul Pacific).

Exercițiile militare în care sunt implicate și unul dintre portavionele chineze, sunt o urmare a vizitei în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, acțiune condamnată de autoritățile de la Beijing.

Potrivit celor anunțate de oficialii chinezi, exercițiile militare în spațiul maritim și aerian din jurul Insulei Taiwan, desfășurate în șase zone, urmează să continue până duminică.

Exercițiile aflat în derulare în spațiul maritim și aerian la nord, sud-vest și sud-estul Insulei Taiwan, implică Marina, Forța Aeriană, Forța de rachete, Forța de sprijin strategic și Forța de sprijin logistic comun al armatei din cadrul Comandamentul Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului Chinez (PLA).

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a respins vizita efectuată de Nancy Pelosi în Taiwan, pe care a catalogat-o drept o farsă completă, avertizând că SUA încalcă suveranitatea Chinei sub pretextul democrației.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a declarat că partea chineză “trebuie să dialogheze cu SUA și cu forțele separatiste pro independența Taiwan într-o limbă pe care o pot înțelege.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la TAIWAN – China derulează trageri în spațiul aerian protejat de rachetele americane Patriot

  1. Adi spune:

    Bună ziua domnul Tomozei eu sunt un absolvent de istorie, patriot pentru România și sunt un admirator al Chinei dar și al blogului dumneavoastră. Trebuie să menționez că ce s-a întâmplat în Taiwan a fost o mare greșeală și o mare prosite. Din câte am înțeles se vor face mai multe exerciții în Marea Galbenă mai la nor de Taiwan până în 15 august pentru a prezenta o demonstrație că nu te joci și nu deranjezi marele dragon care conform legendelor împărați chinezi au descins.
    Aici în România nu s-a spus mare lucru despre China chestia fiind trecută sub tăcere dar consider faptul că cetățenii români obișnuiți nu au fost de acord cu ceea ce se întâmplă eu fiind printre aceștia.
    Doresc doar să întreb, credeți cumva că guvernul de la Beijing va pune sancțiuni nu doar cu scopul să pedepsească pe cei pro americani dar cumva sancțiunile vor afecta și industriile de care americanii sunt dependenți acolo pentru la ei în țară. Din câte am înțeles China continentală a oprit exportul de siliciu sau de silicon venit din nisip pentru industria de cipuri și semiconductori de care industria de armament americană e dependentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.