FOTO – CHINA: Autostrada Yetimbulak-Ruoqiang, construită la peste 3.100 m altitudine!

Cea mai nouă autostradă construit în China a fost inaugurată, zilele trecute, în provincia Xinjiang-Uigură, la o altitudine medie de peste 3.100 de metri. Cei aproximativ 293,6 Kilometri, autostrada leagă orașul Yetimbulak și județul Ruoqiang, fiind o parte importantă a rețelei provinciale de peste 7.500 Kilometri. Întregul traseu al noii autostrăzi, construit în aproape cinci ani, include 176 de poduri și pasaje de mare înălțime, cu o lungime totală de 22,78 kilometri. (FOTO: China Communications Construction, Xinhua)

Proiectată pentru o rulare cu o viteză de 120 km/h, Yetimbulak-Ruoqiangeste este a treia autostradă care leagă Xinjiang cu exteriorul regiunii.

Având în vedere că a fost construită prin Rezervația naturală națională Munții Altun, multe poduri și tuneluri au fost realizate de-a lungul traseului drumului tradițional, noua autostradă reducând durata de mers dintre Yetimbulak și Ruoqiang, de la aproximativ șapte ore, la trei ore.

Șeful departamentului de transport din Xinjiang, Aysajan Ahmat, a declarat că deschiderea autostrăzii Yetimbulak-Ruoqiang va îmbunătăți structura rețelei rutiere, stimulând economică și a comunităților din sudul regiunii.

Autoritățile din Xinjiang au investit, numai în perioada Ianuarie-August 2022, peste 51,8 miliarde yuani (aproximativ 7,5 miliarde USD) în infrastructura rutieră, cu 1,15% comparativ cu nivelul din 2021.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Descoperind China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.