China Daily – România, destinaţie pentru ceaiul chinezesc fermentat la întuneric


România este una dintre ţările europene în care ajunge ceaiul chinezesc fermentat la întuneric, produs în provincia Hunan din Vest a Chinei.
Ziarul chinez de limbă engleză, China Daily, consemnează într-un articol publicat marţi că prin intermediul Baishaxi Ceai Industry Co Ltd, cu sediul în judeţul Anhua din provincia Hunan, ceaiul de o excepţională calitate ajunge în Europa în ţări ca România, ungaria, Cehia, Turcia, Ucraina şi Rusia.
O demonstraţie a calităţilor ceaiului negru fermentat la întuneric, produs la hunan, a avut loc zilele trecute la Bucureşti, în cadrul unui turneu European de promovare, la care au participat oficiali ai guvernului român şi factorii de decizie locali.

Ceaiul fermentat la întuneric a fost descoperit în timpul dinastiei Ming (1368 – 1644), iar de atunci se bucură de recunoaştre pe pieţele chineze şi internaţionale. De multe ori confundat cu ceaiul negru, pentru că frunzele înnegresc după un tratament special, ceaiul produs în provincia centrală din Hunan este apreciat pentru compensarea surplusul de grăsime. De asemenea, mai este cunoscut sub numele de “ceai de caramida” din cauza comercializării sub forma unui comprimat utilizat pentru a rezista la transportul usor pe distanţe lungi.

Sursa: China Daily

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.